Ce a facut Statul Islamic cu doi adolescenti care au mancat in timpul Ramadanului: "Erau suspendati cu niste franghii"

23-06-2015 10:05


Statul Islamic

Gruparea terorista Statul Islamic i-a atarnat luni de un stalp pe doi adolescenti care nu ar fi respectat Ramadanul, luna de post musulman, scrie The Telegraph.

"Locuitori ai orasului Mayadeen, din provincia Deir Ezzor (in estul Siriei), au informat OSDO ca Statul Islamic a dat ordin sa fie atarnati de un stalp doi baieti, cu varste mai mici de 18 ani, in fata sediului politiei jihadiste Hisba", a declarat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

 

"Copiii erau suspendati cu niste franghii de un stalp de la amiaza si se aflau tot acolo la sfarsitul serii", a afirmat directorul OSDO, precizand ca ''se pare ca baietii au fost prinsi in timp ce mancau''.

 

De corpurile lor era agatata o pancarta pe care se putea citi ''Intreruperea postului fara justificare religioasa''. Adolescentii nu au fost ucisi, ci se presupune ca au fost dati exemplu pentru ce se intampla cu cei care incalca regulile stricte ale islamismului.

 

Statul Islamic, care controleaza largi teritorii in Siria si in Irakul vecin, promoveaza o varianta extrema a aplicarii Shariei (legea islamica). Jihadistii nu ezita sa-i pedepseasca pe inamicii lor sau pe cei care nu li se supun prin decapitare, lapidare, flagelare si simularea crucificarii.

Sursa: The Telegraph

VIDEO PROTVPLUS.RO