Călători izolați în aeroporturi: „Tot ce ne-a rămas este să sperăm și să ne rugăm”


Ultimul update: Joi 26 Martie 2020 15:07
Data publicarii: Joi 26 Martie 2020 15:01
Categorie: Stiri externe
aeroport

Valerie Azure, cetățean rus, a petrecut ultimele trei nopți dormind pe podeaua unui aeroport din Malaezia împreună cu fiul ei, după ce țările din sud-estul Asiei au închis granițele și au anulat zborurile în urma pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Azure, în vârstă de 31 de ani, a declarat că mai mult de zece oameni sunt blocați împreună cu ea pe aeroportul internațional din Kuala Lumpur. Potrivit rapoartelor mass-media, sute de persoane sunt izolate pe aeroporturi pe tot globul.

După câteva săptămâni de voluntariat într-un centru comunitar pentru refugiații afgani din Malaezia, Azure a declarat că ea și fiul ei de nouă ani s-au urcat luni într-un zbor AirAsia cu destinația Thailanda, dar au fost intorși din drum după ce autoritățile le-au cerut analize de sânge care dovedeau că nu aveau virus.

„Mi-au spus că va trebui să rămân aici. Ne-am gândit, că a fost un fel de glumă ”, a declarat Azure pentru Reuters prin WhatsApp.


Azure a spus că cetățeni din Vietnam, Pakistan și Filipine au fost blocați alături de ea. Personalul companiei aeriene le aduce trei mese pe zi cu orez sau taitei și puțină apă. Ei dorm pe paturi improvizate, confecționate din carton și pături.

Azure, care a locuit în Thailanda în ultimii șapte ani și conduce o pensiune pe insula Koh Tao, a spus că nu își poate permite să cumpere un bilet de 3.000 de dolari spre Rusia, unde nu are prieteni sau familie.

Au planificat să rămână până la sfârșitul interdicției Malaeziei de a intra în străinătate, la 31 martie, dar de atunci a fost prelungită până la 14 aprilie, ambasada Rusiei i-a spus că ar putea fi dusă la un centru de detenție pentru imigrație, a spus ea.

Sursa: Reuters

VIDEO PROTVPLUS.RO