Călători izolați în aeroporturi: „Tot ce ne-a rămas este să sperăm și să ne rugăm”

Ultima actualizare: 26-03-2020 15:07
aeroport
Getty

Valerie Azure, cetățean rus, a petrecut ultimele trei nopți dormind pe podeaua unui aeroport din Malaezia împreună cu fiul ei, după ce țările din sud-estul Asiei au închis granițele și au anulat zborurile în urma pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Azure, în vârstă de 31 de ani, a declarat că mai mult de zece oameni sunt blocați împreună cu ea pe aeroportul internațional din Kuala Lumpur. Potrivit rapoartelor mass-media, sute de persoane sunt izolate pe aeroporturi pe tot globul.

După câteva săptămâni de voluntariat într-un centru comunitar pentru refugiații afgani din Malaezia, Azure a declarat că ea și fiul ei de nouă ani s-au urcat luni într-un zbor AirAsia cu destinația Thailanda, dar au fost intorși din drum după ce autoritățile le-au cerut analize de sânge care dovedeau că nu aveau virus.

„Mi-au spus că va trebui să rămân aici. Ne-am gândit, că a fost un fel de glumă ”, a declarat Azure pentru Reuters prin WhatsApp.


Azure a spus că cetățeni din Vietnam, Pakistan și Filipine au fost blocați alături de ea. Personalul companiei aeriene le aduce trei mese pe zi cu orez sau taitei și puțină apă. Ei dorm pe paturi improvizate, confecționate din carton și pături.

Azure, care a locuit în Thailanda în ultimii șapte ani și conduce o pensiune pe insula Koh Tao, a spus că nu își poate permite să cumpere un bilet de 3.000 de dolari spre Rusia, unde nu are prieteni sau familie.

Au planificat să rămână până la sfârșitul interdicției Malaeziei de a intra în străinătate, la 31 martie, dar de atunci a fost prelungită până la 14 aprilie, ambasada Rusiei i-a spus că ar putea fi dusă la un centru de detenție pentru imigrație, a spus ea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 19.00 – 22 Octombrie 2021

45:51
Alt Text!
La Măruță
La Maruta – 22 Octombrie 2021

01:26:33
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!