Cadou de Craciun pentru cei mai greu incercati caini din lume


Ultimul update: Luni 15 Octombrie 2012 10:39
Data publicarii: Sambata 26 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri externe

Folositi la curse, ogarii sau cainii-sageata le aduc profituri uriase proprietarilor, dar cand imbatranesc si nu mai sunt competitivi, sunt abandonati sau, mai rau, eutanasiati.

 

Desi pot atinge 70 de kilometri la ora, ogarii sunt foarte lenesi. Sunt in stare sa doarma si 20 de ore pe zi. Eu insami as fi o persoana mult mai buna, daca mi-as permite sa dorm ca ogarii. Alearga la usa, daca suna cineva la sonerie, dupa care trebuie sa traga un pui de somn, ca sa-si revina.
Barbara Karan, fundatia

O fundatie din Statele Unite, care incearca sa salveze cat mai multi si de sarbatori, a mai deschis un adapost destinat exclusiv aristocratilor rasei canine.

Favoriti ai caselor regale si aristocratiei, ogarii si-au semnat singuri condamnarea la o viata de chin, atunci cand s-au inventat cursele de caini. Capabili sa atinga 70 de kilometri de ora pe distante scurte, ogarii sunt tratati ca o investitie, iar cand aceasta nu mai aduce destul profit, devin marfa dispensabila. Membrii fundatiei "Doar ogarii" vor sa schimbe aceasta atitudine.

Anul acesta, voluntarii au reusit sa plaseze 270 de ogari in afara adaposturilor pe care le administreaza. Cel putin acum, gratiosii caini au sansa de a fi tratati altfel decat o simpla marfa.

Pentru cei care nu stiu, ogarii pot fi atat de linistiti in casa, pe cat de rapizi sunt la curse ori la vanatoare.

Daca astfel de fundatii n-ar lupta permanent pentru acesti ogari, soarta lor ar fi tragica. Numai numarul celor eutanasiati ajunge la 30.000 de exemplare.

Tags: ogari, animale,

Si ogarii ies la pensie!
VIDEO PROTVPLUS.RO