Boris Johnson, declarații despre o posibilă demisie. Ce spune despre acordul pentru BREXIT


Ultimul update: Duminica 29 Septembrie 2019 12:52
Data publicarii: Duminica 29 Septembrie 2019 12:42
Categorie: Stiri externe
Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat, duminică, că nu va demisiona pentru a evita să fie obligat să solicite Uniunii Europene amânarea Brexitului după 31 octombrie.

Întrebat într-un interviu acordat duminică BBC dacă va demisiona pentru a nu fi nevoit să ceară o amânare, Boris Johnson a răspuns: „Nu, mi-am asumat să condus partidul şi ţara mea într-un moment dificil şi voi continua să fac asta. Cred că este responsabilitatea mea să fac asta”, informează Reuters, citat de Agerpres.

Boris Johnson a promis că va scoate Regatul Unit din UE cu sau fără un acord, chiar dacă parlamentul a votat o lege care îi cere să solicite o nouă amânare a datei Brexit-ului în absenţa unui acord validat de legislativ.

Şeful guvernului a declarat că mai degrabă ar „zăcea mort într-un şanţ” decât să ceară amânarea ieşirii din UE.

Tot într-o intervenţie duminică la BBC, o purtătoare de cuvânt a laburiştilor a afirmat că partidul său trebuie să asigure mai întâi că riscul unei retrageri fără acord din UE este evitat, înainte de a lua un considerare orice plan de răsturnare de la putere a lui Boris Johnson.

La întrebarea dacă Partidul Laburist are în plan să convoace un vot de neîncredere în premier, purtătoarea de cuvânt pe probleme de educaţie, Angela Rayner, a spus: „Vrem să ne asigurăm că eliminăm posibilitatea unei retrageri fără acord, înainte de a face orice altceva”.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO