Bloomberg: Coca-Cola vrea să intre pe piaţa produselor din canabis


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 17 Septembrie 2018 18:16
Categorie: Stiri externe
plantă de marijuana

Gigantul băuturilor răcoritoare ar putea investi în industria, recent apărută în America de Nord, a băuturilor cu canabis.

Potrivit Bloomberg, Coca-Cola a confirmat că monitorizează piaţa băuturilor pe bază de canabis şi este în discuţii cu Aurora Cannabis Inc., un producător canadian din domeniu. Un purtător de cuvânt al companiei a confirmat informaţia, precizând însă că nu a fost luată nicio decizie.

Discuţiile s-ar concentra pe lansarea unor băuturi care să reducă durerea şi inflamaţiile, pe bază de CBD – ingredientul din canabis folosit în scopuri medicinale. Astfel de produse ar putea deveni curând legale în toate statele americane.

După apariţia informaţiei, acţiunile firmelor care produc băuturi pe bază de canabis au crescut substanţial. Luna trecută, Constellation Brands, compania care produce berea Corona, a investit 3,8 miliarde de dolari într-un producător canadian de marijuana.

Şi alţi giganţi din domeniu, precum Heineken sau Diageo (producătorii berii Guinness) vor să intre pe această piaţă. Heineken a lansat deja un brand specializat în băuturi ne-alcoolice cu THC.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Bloomberg

VIDEO PROTVPLUS.RO