Bilanţul cutremurului din Taiwan creşte la 7 morţi şi 225 de răniţi. GALERIE FOTO

07-02-2018 07:18

Un cutremur puternic, de 6,4 pe Richter, a luat cel puțin 7 vieţi şi a făcut peste 225 de răniţi într-un oraş de pe coasta de est a Taiwanului. Mai multe clădiri s-au prăbuşit sau au suferit daune însemnate.

UPDATE. Un nou bilanț al victimelor anunță cel puțin 7 morți. Între timp au loc căutări disperate pentru zecile de persoane date dispărute.

Cutremur în Taiwan

Parterul unui hotel cu zece etaje a cedat şi clădirea s-a înclinat într-o parte. Televiziunile locale au transmis imagini dramatice cu oameni care fac semne disperate de la etajele superioare sau încearcă să le atragă atenţia salvatorilor cu lumina telefonului sau cu lanterne.

Peste 100 de persoane au fost salvate cu ajutorul unor scări din hotel şi din alte clădiri care s-au prăbuşit parţial sau au suferit daune mari. Numeroase şosele şi poduri au fost închise traficului.

Seismul s-a produs chiar în ziua în care ţara comemora doi ani de la un cutremur tot de magnitudine 6,4, care a făcut 117 morţi.

Oraşul Hualian a fost cel mai afectat de seismul produs marţi. O femeie în vârstă de 60 de ani a decedat după prăbuşirea hotelului Marshal din localitate, eveniment în urma căruia alte cel puţin două persoane au rămas captive, conform Centrului pentru intervenţii de urgenţă (CEOC). În total 116 persoane au fost evacuate din clădirea de 11 etaje.

Un bărbat în vârstă de 66 de ani şi-a pierdut viaţa în altă zonă a oraşului, a anunţat CEOC, iar alte două persoane au fost găsite decedate într-o clădire rezidenţială care s-a prăbuşit în urma seismului.

În urma cutremurului au fost înregistraţi cel puţin 225 de răniţi, iar alte cel puţin 145 de persoane sunt date dispărute, a indicat agenţia naţională.

Preşedintele Tsai Ing-wen a dat asigurări, miercuri, că echipele de intervenţie vor lucra în mod susţinut pentru a găsi persoanele prinse sub dărâmături.

În Hualien, aproape 500 de persoane au fost trimise în adăposturi temporare, a precizat CEOC. 1.800 de gospodării au rămas fără curent electric, iar alimentarea cu apă a fost întreruptă în 40.000 de clădiri.

Traficul pe căile principale de acces a fost întrerupt, iar maşinile nu au mai putut circula pe unele poduri, potrivit CEOC.

Cutremurul de suprafaţă s-a produs la 18,3 kilometri nord de Hualien, la o adâncime de 10 kilometri, conform Biroului central de meteorologie din Taiwan.

Tags: taiwan, cutremur,


VIDEO PROTVPLUS.RO