Belgienii au inventat cutii speciale pentru copiii nedoriti!

Dată publicare: 21-07-2009 00:00
Dată actualizare: 16-04-2012 01:55


 O initiativa care are drept scop reducerea mortalitatii la sugari a starnit o adevarata controversa in Belgia, unde sunt instalate cutii speciale in care mamele isi pot abandona bebelusii.

"Avem si asa destule metode contraceptive, nu avem nevoie si de cutii pentru abandon", striga militantii pentru drepturile copilului.

In aceste cutii create special pentru copiii abandonati, o asistenta maternala a gasit un baietel care venise pe lume de doar doua zile. Cand bebelusul este plasat inauntru, alarma se declanseaza automat si cineva vine imediat sa verifice caseta. Asa s-a intamplat si in cazul baietelului. Perfect sanatos, el va ajunge la orfelinat.

Aparitia cutiei a starnit o adevarata controversa in Belgia. Cu un ton critic, organizatiile non-guvernamentale acuza statul ca incurajeaza parintii sa-si lase copiii in voia sortii. Autoritatile raspund in schimb ca incearca sa reduca mortalitatea in cazul nou-nascutilor care, de cele mai multe ori, sunt abandonati in tomberoane.

Astfel de casete au fost instalate si in Cehia, in aproape 20 de orase. Metoda este inspirata dintr-o practica intalnita in Evul Mediu. Atunci, femeile isi lasau copii la poarta manastirilor si sunau clopotul, dandu-le de veste calugaritelor.


VIDEO PROTVPLUS.RO