Bebeluş născut la bordul navei Aquarius, care salvează imigranţi din Mediterana


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 27 Mai 2018 15:19
Categorie: Stiri externe

O altă naştere a avut loc la bordul lui Aquarius, o navă care vine în ajutorul imigranţilor care încearcă să traverseze Marea Mediterană în ambarcaţiuni improvizate, potrivit armatorului navei, ONG-ul SOS Mediterana, citat de AFP.

"Veste bună pentru Aquarius în această după-amiază, odată cu naşterea primului băieţel", care a primit numele de Miracle (Miracol), a scris acest ONG pe contul său de Twitter.

Băieţelul, cântărind 2,8 kg şi mama lui, a cărei ţară de origine nu a fost precizată, sunt amândoi sănătoşi şi urmează să debarce duminică în Sicilia, potrivit SOS Mediterana.

Femeia a povestit că a stat închisă timp de un într-o tabără din Libia, unde a fost maltratată constant şi că i s-au cerut bani pentru a fi eliberată.

Ea a reuşit totuşi să fugă împreună cu partenerul ei şi să plece joi împreună cu alte patru persoane cu o barcă pneumatică pe Mediterana, de unde au fost recuperate sâmbătă de Aquarius.

Este vorba de cel de-al 36-a bebeluş, născut la bordul navelor care salvează imigranţii ce pleacă din Libia, în căutarea unui vieţi mai bune în Europa.

Copiii migranți, bătuți cu pumnii și picioarele de polițiștii de frontieră americani
Muntenegru anunță măsuri împotriva migranților. Ar putea construi un gard de sârmă ghimpată la graniță
VIDEO PROTVPLUS.RO