BBC: Hackerii nord coreeni au furat planurile de război ale Coreei de Sud și SUA


Ultimul update: Duminica 15 Octombrie 2017 18:29
Data publicarii: Marti 10 Octombrie 2017 15:45
Categorie: Stiri externe
kim jong un

Hackeri ce lucrează pentru serviciile secrete nord coreene au reușit să fure documente militare de maximă securitate ale Coreei de Sud, printre acestea aflându-se și un plan de asasinare a liderului Coreei de Nord, Kim Jong-un.

Parlamentarul sud-coreean Rhee Cheol-hee a declarat că informațiile au fost furnizate de Ministerul Apărării din țara sa. Acesta susține că au fost furate aproximativ 235 GB de documente militare și că 80% dintre acestea nu au fost incă identificate.

Documentele compromise includ planuri de urgență elaborate de Coreea de Sud și Statele Unite ale Americii și de asemnea, rapoarte către comandanții superiori ai statelor aliate.

În plus, au fost accesate planurile pentru forțele speciale ce aparțin sud-coreenilor, impreună cu informații despre centralele electrice importante și instalațiile militare din sud, conform BBC.

Se pare că furtul de date a avut loc în luna septembrie a anului trecut. În luna mai, Coreea de Sud a declarat că a fost furată o cantitate mare de date, dar nu au fost furnizate detalii referitoare la conținutul documentelor furate. Coreea de Nord a respins la acel moment afirmațiile.

Postul de știri Yonhap din Coreea de Sud a afirmat că Seul a fost supus unui val de atacuri cibernetice, fiind vizate mai multe site-uri guvernamentale.

De-a lungul timpului s-a preconizat faptul că nord-coreenii ar avea hackeri foarte bine antrenați în alte state, precum China. Coreea de Nord a acuzat Coreea de Sud de "fabricarea" acestor informații.

 

Sursa: BBC

Fostul președinte american Jimmy Carter este dispus să poarte negocieri de pace cu Phenianul
Trump ameninţă Coreea de Nord pe Twitter.
Trump ameninţă Coreea de Nord pe Twitter.
VIDEO PROTVPLUS.RO