"Razboi rece" intre Basescu si Sarkozy la summit-ul NATO.Video

Ultima actualizare: 21-10-2012 03:33
Basescu, inca un schimb de replici cu Sarkozy. Acu...
Razboi rece intre Basescu si Sarkozy la summit-ul ...

Scene neobisnuite s-au intamplat la summitul NATO de la Lisabona. Protagonisti, presedintii Basescu si Sarkozy. Presedintele roman a incercat sa poarte o discutie tete-a-tete cu cel francez, dar Sarkozy s-a eschivat intr-o maniera destul de neprotocolara.

Dupa incheierea summitului, acelasi Nicolas Sarkozy a sustinut, intr-o conferinta de presa, ca nu are nicio problema cu Traian Basescu, sau si mai rau cu Romania.

Mica ciocnire franco-romana s-a produs imediat dupa fotografia de grup a liderilor din cele 28 de state membre. Traian Basescu a incercat sa discute cu Nicolas Sarkozy, ca de la presedinte la presedinte. In loc de zambete si strangeri de mana diplomatice, liderul de la Palatul Elysee n-a stiut cum sa scape mai repede de omologul sau roman. Evident surprins de atitudinea lui Sarkozy, presedintele Basescu a facut stanga imprejur.

Si pentru ca lucrurile sa fie si mai clare, presedintele Sarkozy ne asigura ca Parisul are doar ganduri de bine pentru verii francofoni de la gurile Dunarii.

Pastrand ritmul lui Sarkozy, s-ar putea sa aflam peste cateva zile ca si gestul premierului italian Silvio Berlusconi, aparent la adresa presedintelui francez, si care nu mai are nevoie de nicio explicatie, s-ar datora unei dureri subite resimtite de Berlusconi la tampla dreapta.

Relatiile dintre Romania si Franta sunt marcate, in actualul context, de subiecte precum expulzarile romilor si pozitiile autoritatilor de la Paris referitoare la eventuala amanare a aderarii tarii noastre la spatiul Schengen.

Discutia Basescu-Sarkozy, surprinsa pas cu pas de cei de la Daily Mail

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO