Barack Obama, "Jokerul" din filmele cu Batman!

Dată publicare: 21-08-2009 00:00
Dată actualizare: 26-03-2012 19:07


Un poster starneste controverse in America. Il infatiseza pe presedintele Obama in chip de "Joker", eroul negativ din filmele cu Batman. Iar dedesubt e scris cuvantul "socialism".

Artistul care l-a imaginat, un american de origine palestiniana, rupe acum tacerea. Spune ca a fost doar o joaca si habar n-avea ca posterul poate deveni un manifest politic.

"Din cate am inteles, este prima creatie de genul acesta, primul protest artistic impotriva lui Obama, de aceea oamenii il privesc ca pe ceva revolutionar".

Firas Alkhateeb, de 20 de ani, studiaza la universitatea din Chicago. Spune despre el ca a devenit artist "in mod accidental". Acum o luna, povesteste Firas, se juca pe computer, in Photoshop, si a transformat fotografia lui Barack Obama de pe coperta revistei Time in maleficul Joker, adversarul de moarte al eroului Batman.

Obama in chip de Joker a inceput sa circule pe Internet, cineva a adaugat dedesubt cuvantul "socialism" si asa a aparut primul poster manifest impotriva actualului locatar de la Casa Alba. Il folosesc cei care nu accepta vastul plan de nationalizare cu care administratia Obama a salvat bancile si alti colosi economici.

Desi popularitata lui Barack Obama o ia incetisor la vale, multi americani nu par de acord cu aceasta portretizare.

Firas s-a seriat putin cand a vazut ce a declansat. El spune ca nu e nici democrat, nici republican, si isi cere scuze daca l-a ofens cumva pe presedintele tarii lui de adoptie.


VIDEO PROTVPLUS.RO