Autorul atacului de la Pensacola era saudit. Ce a publicat acesta pe Twitter


Ultimul update: Sambata 07 Decembrie 2019 09:36
Data publicarii: Sambata 07 Decembrie 2019 07:18
Categorie: Stiri externe

Stare de alertă într-o bază a Marinei Militare a Statelor Unite, după ce un individ a deschis focul într-o sală de cursuri. Trei persoane au fost ucise, iar poliţiştii care au intervenit au reuşit să îl împuşte mortal pe atacator.

Este al doilea incident de acest fel într-o bază militară a Statelor Unite în interval de doar două zile.

Agresorul a fost identificat că fiind un elev din Arabia Saudită.

Deocamdată nu s-a precizat dacă este sau nu vorba de un atentat terorist, dar se știe că, înaintea atacului, individul a publicat pe Twitter mesaje ostile faţă de Statele Unite.

„Sunt împotriva răului, iar America în întregime s-a transformat în naţiunea răului (...) Nu sunt împotriva voastră doar pentru că sunteţi americani, nu vă urăsc din cauza libertăţilor voastre, vă urăsc pentru că în fiecare zi sprijiniţi, finanţaţi şi comiteţi crime nu doar contra musulmanilor, dar şi a omenirii”, a scris pe Twitter atacatorul, identificat de SITE ca fiind Mohammed al-Shamrani, conform Agerpres.

Incidentul armat a avut loc la unitatea Aviaţiei Marine din Pensacola, statul Florida, vineri dimineață. Focurile de armă au declanşat alarma, iar la locul atacului şi-au făcut apariţia forţe impresionante de poliţie. Agresorul a fost localizat în scurt timp şi a murit într-un schimb de focuri cu forţele de ordine.

Timothy Kinsella Jr., Comandantul unităţii: „Colaborăm cu forţele de ordine locale şi cu FBI în acţiunile noastre după incident. Baza este în momentul de faţă închisă până la noi ordine, până când vom soluţiona situaţia. Dar cel mai important lucru este că nu mai este o situaţie cu un atacator activ.”

De asemenea, autorităţile locale au ţinut să liniştească populaţia, mai ales că în Florida au mai existat recent câteva atacuri armate.

David Morgan, şerif: „Vreau să asigur comunitatea noastră că ameninţarea a fost neutralizată. Comunitatea noastră este sigură la acest moment. Nu avem motive să credem că există sau să căutăm alţi atacatori activi în ţinutul Escambia şi nici în perimetrul Unităţii Navale Pensacola."

În baza din Pensacola sunt 16.000 de militari şi 7.400 de angajaţi civili iar acolo îşi are sediul echipajul de demonstraţii aeriene "Blue Angels". Tot acolo este şi Muzeul Naţional de Aviaţie, un obiectiv turistic popular din Florida.

Cu două zile înainte, un marinar a deschis focul într-o bază din Pearl Harbour, statul Hawaii, şi a ucis doi angajaţi civili, după care şi-a luat viaţa.

Regele saudit condamnă atacul armat „îngrozitor” comis la Pensacola

Regele Salman al Arabiei Saudite a condamnat vineri, într-un apel telefonic cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, atacul armat „înfiorător” comis de un membru al aviaţiei militare saudite la o bază aeronavală americană, ucigând trei persoane, relatează Agerpres.

Regele şi-a exprimat „profunda tristeţe” şi „a afirmat că autorul acestei crime înfiorătoare nu reprezintă poporul saudit”, a informat agenţia saudită.

„El i-a dat asigurări preşedintelui Donald Trump de sprijinul total al regatului acordat Statelor Unite şi a ordonat serviciilor de securitate să coopereze cu agenţiile americane”, potrivit SPA.

Atacatorul urma un curs de pregătire militară în Statele Unite şi, potrivit guvernatorului statului Florida, Ron DeSantis, era membru al aviaţiei militare saudite.

Sute de militari saudiţi urmează în fiecare an cursuri de pregătire în rândul forţelor armate americane, ilustrare a legăturilor puternice dintre Washington şi Riad.

Atac armat la baza aeronavală Pensacola din SUA. Cel puțin patru persoane au murit. VIDEO
Atac armat la baza navală din Pearl Harbour. Doi oameni au murit, atacatorul s-a sinucis
Atac armat într-un mall din California. Două persoane au fost rănite. VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO
Anca Neacșu s-a demachiat în direct

Anca Neacșu: "Îmi dau tot machiajul jos, mai puțin genele."


19:41
Sore, vacanță la munte și o surpriză în direct

Sore: Am fost la munte să o învăț pe fiica mea, Erin, tehnicile snowboard-ului.


12:20
Chef Hadad, cu povești și bunătăți

Chef Hadad, planuri noi pentru acest an: "Mai deschid încă o locație în București, pe 28 aprilie."


15:53
Cum ne recuperăm feminitatea?

"Pentru noi transformarea începe când ne punem pe primul plan"


12:32
Bianca Bodi îmbracă rochia de mireasă

Bianca: "Am de gând să fac din nunta mea o prezentare și să mă schimb în 15 rochii de mireasă, locația am găsit-o."


09:13
Mobilizare pentru viața lui Robert

Adelina Pestrițu: "Este cutremurător să știi că viața copilului tău atârnă de un fir de ață"


14:28
Artroza, cea mai frecventă boală traumatică

Dr. Andrei Ioan Bogdan: "Cel mai des afectate de artroză sunt șoldurile și genunchii."


09:43
Marțea neagră cu Iulia Albu

Iulia Albu a analizat ținutele vedetelor de pe conturile acestora de Instagram.


22:01
Oana Lis declară război kilogramelor în plus! Ce decizie a luat aceasta

Oana Lis: "Am slăbit cu șuncă și cu jumări."


12:27
Vorbește Lumea - 22 Ianuarie Promo

00:35