Autoritățile române condamnă atacul din Franța. Iohannis: „Rămânem împreună împotriva terorismului”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Atac sudul Frantei
Agerpres

Președintele Klaus Iohannis, șeful Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și Guvernul au condamnat, vineri, atacul din sudul Franței, în urma căruia trei persoane și-au pierdut viața.

„Condamn cu fermitate atacul care a avut loc la Trebes. Condoleanţe pentru tragica pierdere de vieţi. Rămânem împreună în lupta împotriva terorismului. Solidaritate cu Franţa'', a scris preşedintele Iohannis pe Twitter.

La rândul său, președintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, și-a exprimat solidaritatea cu poporul francez.

„Condamn cu fermitate acţiunea teroristă care a avut loc în sudul Franţei şi îmi exprim întreaga solidaritate faţă de poporul francez. Gândurile mele se îndreaptă către familiile îndoliate ale victimelor şi către toţi cei afectaţi", a scris Liviu Dragnea vineri pe Facebook.

Un mesaj similar a fost postat și pe pagina de Facebook a Guvernului,

„Guvernul României condamnă cu fermitate atentatul terorist din localitatea Trebes, din sudul Franţei. România este alături de Franţa şi de celelalte ţări în lupta împotriva terorismului şi a radicalizării. Guvernul îşi exprimă întreaga compasiune şi solidaritate faţă de poporul francez şi faţă de familiile greu încercate", se arată în mesajul Executivului.

Cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa, vineri, în sudul Franţei după ce un bărbat care şi-a declarat apartenenţa la gruparea jihadistă Statul Islamic a luat mai mulți ostatici, într-un supermarket din Trebes. Ulterior, el a fost ucis de poliție.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO