Autoritatile braziliene, in alerta. Peste 100 de oameni s-ar putea sinucide, de teama Apocalipsei

Dată publicare: 13-10-2012 13:27
Dată actualizare: 16-10-2012 07:13


secta din Brazilia, politisti

Autoritatile braziliene sunt in alerta maxima, pentru ca membrii unei secte apocaliptice vor sa se sinucide in masa, sambata, la ora locala 4 p.m.

Secta este condusa de un autointitulat profet, Daddy Luis, pe numele sau adevarat Luis Pereira dos Santos.

El le-a spus adeptilor sai ca, in urma cu 4 ani, l-a vizitat un inger, care i-a spus ziua si ora exacta cand va avea loc Apocalipsa.

Astfel, in urma cu o luna, profetul le-a cerut celor 113 adepti sa-si vanda toate proprietatile, sa-si paraseasca locul de munca, pentru a fi pregatiti de sfarsit. De atunci locuiesc toti intr-o casa cu 10 camere, numita Arca, la periferia orasului Teresina.

Toti sunt pregatiti sa se sinucida sambata, 13 octombrie, la ora locala 4 p.m.. Ei vor consuma supa amestecata cu otrava de soareci, cred autoritatile.

50 de soldati au intrat cu forta in sediul lor si au salvat 19 copii si bebelusi. Membrii sectei nu au fost agresivi si nu s-au opus, iar liderul lor, Santos, a negat faptul ca s-ar pregati o sinucidere in masa. Cu toate acestea, langa cladire s-au gasit multe cutii cu otrava.

“In Biblie spune sa nu ucizi. Noi vom fi salvati de Apocalipsa si ridicati la cer, dar in alt fel”, declara Santos.

El spune ca Apocalipsa care va veni sambata va face ca oamenii care nu se pocaiesc sa-si piarda mintile si sa se ucida intre ei.

Adeptii lui Santos sun in mare parte fosti criminali, prostituate, dependenti de droguri si betivi, care s-au pocait.

Cea mai ampla sinucidere in masa a unui cult a avut loc in 1978 in Guyana. Jim Jones, liderul sectei Templul Poporului, a facut 918 dintre adeptii sai sa se sinucida, band cianura.

Sursa: The Sun


VIDEO PROTVPLUS.RO