Atentat cu maşină-capcană, atribuit Statului Islamic, chiar în fosta capitală a ISIS


Ultimul update: Duminica 02 Iunie 2019 09:03
Data publicarii: Duminica 02 Iunie 2019 08:58
Categorie: Stiri externe
atentat in Raqqa

Cel puţin 10 oameni au murit sâmbătă în Raqqa, într-un atentat sinucigaş cu o maşină capcană.

 

Cel puţin zece persoane şi-au pierdut viaţa sâmbătă într-un atentat sinucigaş cu o maşină capcană în oraşul Raqqa, fostă "capitală" a grupării Stat Islamic (SI) în nordul Siriei, a ţării, a relatat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP.

Atacul a omorât cinci civili şi cinci combatanţi ai Forţelor Democratice Siriene (FDS), alianţă kurdo-arabă susţinută de Washington care a eliberat oraşul de sub controlul SI în octombrie 2017, potrivit OSDO.

Atentatul, care nu a fost revendicat deocamdată, a fost precedat de explozia unei bombe într-un alt cartier al oraşului care a făcut răniţi, a făcut cunoscut OSDO, în contextul în care SI desfăşoară frecvent atacuri sângeroase în fostul său bastion.

"Atentatul cu maşină capcană a vizat o opoziţie a FDS", a precizat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane, care a adăugat că s-au înregistrat şi 20 de răniţi.

Atacul s-a produs la intersecţia "al-Naim" (paradis, în arabă). În această piaţă SI efectua decapitările şi alte atrocităţi când ţinea oraşul sub control. În perioada respectivă, piaţa se numea "intersecţia infernului".

La 9 aprilie, 13 persoane, în majoritate civili, şi-au pierdut viaţa într-un dublu atentat cu bombă revendicat de SI.

FDS au anunţat la 23 martie înfrângerea califatului autoproclamat al grupării Stat Islamic în Siria, după cucerirea ultimului teritoriu deţinut de jihadişti în această ţară.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO