Atacuri ale Statului Islamic asupra poliţiştilor, în Rusia. VIDEO

Dată publicare: 20-08-2018 18:23
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


atac ISIS

Jihadiştii ceceni afiliaţi ISIS au lansat luni o serie de atacuri în oraşele Groznăi şi Şali, dar bilanţul nu e încă clar. 

 

O serie de atacuri a vizat luni poliţia din Cecenia, în Caucazul rus, făcând mai mulţi răniţi în rândul forţelor de ordine, dar autorii lor au fost 'neutralizaţi', a anunţat liderul cecen Ramzan Kadârov, în timp ce gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat aceste atacuri într-un comunicat difuzat de agenţia lor de propagandă, informează AFP.

'Combatanţi ai Statului Islamic au atacat ofiţeri şi membri ai poliţiei cecene la Groznâi (capitala Ceceniei) şi la Şali', susţine agenţia de presă Amaq într-un comunicat în arabă, recepţionat de grupul specializat în supravegherea reţelelor jihadiste SITE.

Pe contul său de Telegram, Ramzan Kadârov afirmase că nu 'nu există nicio îndoială' că 'grupul de tineri' din spatele acestor atacuri a acţionat după ce a fost influenţat de susţinători a grupării jihadiste Statul Islamic pe reţelele de socializare.

 

 

Anterior, agenţiile de presă ruse au semnalat cel puţin trei atacuri împotriva forţelor de ordine, dar prezentând bilanţuri diferite.

Potrivit lui Kadârov, doi poliţişti au fost răniţi în localitatea Şali, în timp ce 'agenţi ai poliţiei rutiere au fost răniţi' la Groznâi, fără să precizeze numărul lor.

'Toate încercările au fost dejucate, bandiţii au fost neutralizaţi, unul dintre răufăcători a încercat să se arunce în aer, dar a supravieţuit şi a fost dus la spital', a explicat omul forte al acestei republici ruse din Caucazul de Nord.

'Nu există nicio îndoială că creierul acestor tineri a fost influenţat pe reţelele sociale de către diverşi (reprezentanţi ai Statului Islamic). Dar bilanţul zilei arată că ei nu dispun de niciun sprijin şi de niciun fel de bază socială în republica noastră', a asigurat liderul cecen.

El a mai spus că atacatorii au avut drept obiectiv să 'arunce o umbră' asupra sărbătorii musulmane Eid Al Adha (a Sacrificiului).

După primul război cecen (1994-1996), rebeliunea separatistă s-a islamizat treptat şi s-a extins dincolo de graniţele acestei republici ruse, transformându-se la mijlocul anilor 2000 într-o mişcare islamistă armată activă în întreg Caucazul de Nord.

La sfârşitul lunii iunie 2015, rebeliunea armată islamistă din Caucazul rus a depus jurământ de credinţă grupării Statul Islamic, fiind o importantă sursă de alimentară a grupării sunnite cu luptători în Siria şi Irak.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO