Atac armat într-un liceu din California. Mai multe persoane au fost împușcate de un elev

Ultima actualizare: 15-11-2019 20:55
Atac armat într-un liceu din California. Mai mult...
Atac armat într-un liceu din California. Mai mult...

Au fost scene de groază joi dimineaţă la un liceu de lângă Los Angeles. Un tânăr înarmat a deschis focul în şcoală, cu câteva minute înainte de începerea cursurilor.

O fată de 16 ani şi un băiat de 14 au murit, iar cel puţin alte 4 persoane au fost rănite în atac. Atacatorul ar fi un elev al şcolii, de 15 ani, care a scos un pistol din rucsac şi a început să tragă în cei din jur, după care s-a împuşcat în cap.

A supravieţuit însă, iar acum este internat în spital în stare gravă. Deocamdată nu se cunoaşte motivul atacului.

Scenele de groază au avut loc la liceul din Santa Clarita, California, în nordul metropolei Los Angeles. Elevii tocmai participaseră cu câteva zile în urmă la un exerciţiu de alertă în caz de atac cu arma în şcoală, astfel încât cei mai mulţi au ştiut exact ce trebuie să facă în momentul în care aud focuri de armă.

Tinerii din clădirea liceului au fost evacuaţi într-un loc sigur, în timp ce forţele de ordine îl căutau încă pe suspect.

„- Este înfricoşător. Am auzit un foc, apoi alte patru şi am început să alergăm. Nu îi auzeam decât pe ceilalţi copii cum aleargă şi ţipă şi cum îşi strigă părinţii. A fost foarte trist."
- Ai sunat-o pe mama ta imediat?
- Am sunat-o pe mama imediat ce mi-am dat seama că sunt în siguranţă şi pot ajunge în cartierul meu, după ce am alergat împreună cu ceilalţi oameni. Şi le spuneam celor ce conduceau maşinile spre şcoală că nu este sigur să meargă pentru că el era încă acolo. Şi am tot alergat şi apoi am sunat-o pe mama mea imediat ce am ajuns în cartier. Nu voi uita asta niciodată."

"Nu m-am uitat în urmă şi am continuat să alergăm cu toţii, ne ajutăm unii pe alţii. Încercam să ne urcăm în maşini şi întrebam dacă mai au un loc. Pentru că eram un grup mare care alerga prin cartier şi încerca să scape."

„Am auzit primele două împuşcături şi am fost derutată, dar am decis să o iau la fugă împreună cu prietenii mei, apoi am mai auzit şi alte focuri şi nu mai ştiu ce s-a întâmplat după aceea.”

Locuitorii din apropierea liceului au fost anunţaţi să nu iasă din case până nu se lămureşte situaţia. În momentul incidentului, mai erau 22 de minute până la începerea orelor de clasă, astfel încât nu toţi elevii erau la şcoală. La liceul respectiv învaţă aproape 3.000 de elevi.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO