Arma care ar putea lovi orice tinta de pe Glob, in cel mult o ora. SUA a testat bomba supersonica


Ultimul update: Vineri 18 Mai 2012 18:05
Sursa: www.defense.gov
Data publicarii: Vineri 18 Noiembrie 2011 10:05
Categorie: Stiri externe
arma supersonica

Statele Unite au testat cu succes prima bomba supersonica. Racheta ar putea lovi orice tinta de pe Pamant, in cel mult o ora de la lansare.

Pentagonul anunta ca primul test, realizat in aceasta noapte, la ora 11.30 GMT (ora 1.30 a.m, ora Romaniei) a fost o reusita.

Bomba a fost lansata de la o baza militara din Hawaii si are ca scop acumularea de date despre zboruile supersonic, precieaza purtatorul de cuvant al Pentagonului, Melinga Morgan, citat de AFP.

Acest proiect face parte din programul American “Lovitura mondiala rapida”, menit sa asigure armatei posibilitatea de a lovi orice tinta startegica, in cel mult o ora de la lansarea bombei.

Un alt proiect din acest program national de apararea este reprezentat de testarea avionului supersonic HTV-2 (foto), care poate atinge o viteza de 27.000 km/ora. Prima lui testare s-a soldat insa cu un esec.

Pentagonul a alocat peste 230 milioane de dolari acestui amplu program, iar din aceasta suma aproape 70 de milioane erau destinati testarii bombei supersonice.

Sursa: www.defense.gov

VIDEO PROTVPLUS.RO