Arheologii sustin ca helvetii ar fi putut fi canibali

Dată publicare: 26-09-2008 00:00
Dată actualizare: 14-04-2012 06:51
Sursa: 24 HEURES


Arheologii sustin ca helvetii ar fi putut fi canibali

Arheologii au descoperit doua corpuri umane vechi de 2000 de ani arse si mutilate, despre care se spune ca ar putea dovedi canibalismul helvetilor.

Arheologul responsabil cu cercetarile de la Mormont a declarat ca scheletele exhumate erau ale unor adulti, orientate cu fata in jos. Osemintele prezentau urme de arsuri.  

"In orice caz, au fost tratati ca niste animale", a declarat unul din arheologii de la  Archeodunum care se ocupa cu cercetarea osemintelor gasite.

Confirmarea vine si de la  Denis Weidmann, arheologul sef din Cantonul Vaud, unde se afla situl arheologic. "Noutatea din acest sit arheologic este faptul ca tratamentul la care au fost supusi acei oameni este identic cu cel pentru animale." 

Daca ipoteza se confirma, descoperirea ar fi cu siguranta una dintre cele mai importante din ultima perioada si ar coincide cu ceea ce a scris Iuliu Cezar in lucrarea "Razboiul Galilor" despre canibalismul helvetilor.

Cercetarile arheologice au debutat in situl de la Mormont in anul 2006, acesta dovedindu-se a fi unul dintre cele mai mari sanctuare ale civilizatiei celte.

Sursa: 24 HEURES, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO