Andre Rieu scapă de amenda de 100.000 de € după ce a permis unor copii români să urce pe scenă, după ora 23:00

05-12-2017 13:12

Andre Rieu

Celebrul violonist Andre Rieu a scăpat de amenda de peste 100.000 de euro impusă de autorităţile olandeze după ce un grup de copii din România a cântat alături de el pe scenă după ora 23:00, limita legală stabilită în astfel de cazuri.

"Tribunalul a estimat că amenda nu era suficient fondată", a declarat tribunalul din Limburg, Olanda, într-un comunicat, în care se arată că este "prea subţire" dovada că Andre Rieu era angajatorul copiilor în momentul faptelor, relatează AFP.

André Rieu a fost amendat cu 116.000 de euro, după ce, în anul 2015, a încălcat o lege care prevede care prevede că minorii nu pot să apară pe scenă, după ora 23:00.

Potrivit avocatului lui André Rieu, sancțiunea inițială era de 236.000, dar autoritățile au decis să o reducă. Cu toate acestea, avocatul consideră sancțiunea „absurd de mare și disproporționată”, potrivit publicației The Strad.

Sancțiunea autorităților olandeze vine după ce, în mai multe concerte, André Rieu le-ar fi permis unor dansatori și muzicieni minori din România să urce pe scenă, după ora 23.00. Ei îl acompaniau pe naistul Gheorghe Zamfir, cu care André Rieu avea un moment artistic.

Pe de altă parte, André Rieu se apără susținând că respectivii copii n-au fost angajați de el, ci de Gheorghe Zamfir. Mai mult, el susține că aceștia nu au fost implicați în spectacol, după ora 23.00, ci au fost invitați pe scenă, la finalul spectacolului, alături de toți cei care au contribuit la eveniment.

Sursa: AFP


VIDEO PROTVPLUS.RO