A sfidat moartea de 2 ori: o data in seismul din NZ, acum in Japonia


Ultimul update: Luni 29 Octombrie 2012 16:13
Sursa: www.stuff.co.nz
Data publicarii: Vineri 11 Martie 2011 13:28
Categorie: Stiri externe
Jo-Anne George

Este povestea incredibila a unei femei care poate spune ca s-a nascut a treia oara. A scapat cu viata din cutremurul din Japonia, la numai o luna dupa ce moartea a ocolit-o in Noua Zeelanda, tot in urma unui seism.

Jo-Anne George se afla in Christchurch, Noua Zeelanda, cand la 22 februarie un curtremur a devastat intregul oras si a ucis cel putin 240 de oameni. La 8 Martie, femeia s-a intors acasa, in Tokyo, pentru ca trei zile mai tarziu sa aiba pur si simplu senzatia de deja vu. Soarta i-a harazit sa treaca prin experienta unui nou cutremur, de data aceasta si mai puternic decat cel din Christchurch. Atunci, seimsul a avut o magnitudine de 8,8, de data aceasta, Japonia a fost zguduita de cel mai mare cutremur din ultimii ani, cu magnitudinea 8,9.

“E chiar inspaimantator. Adica, am fost in Christchurch cand a lovit cutremurul acela si acum, am fost aici, in Tokyo. Noi stam intr-un apartament dintr-o cladire cu 43 de etaje, care este foarte solid, e pe roti si cu toate astea tot m-am agatat de usa si m-am rugat din tot sufletul ca totul sa se termine”, a marturisit Jo-Anne.

Jo-Anne a mai povestit cum putea vedea de la geam cu Turnul Tokyo se inclina in momentele de soc din timpul cutremurului. “Nu voi putea dormi in noaptea aceasta. Se pare ca in unele zone sunt incendii si multi nori de fum. Nu e bine deloc, dar parca nu e la fel ca in Christchurch”.

Potrivit ministerului japonez al afacerilor externe, in jur de 756 de neo-zeelandezi sunt acum in Japonia. Nu se stie cati dintre ei locuiesc in Tokyo, dar autoritatile japoneze estimeaza ca in jur de 100 de neo-zeelandezi (sau "kiwis" cum isi mai spun, dupa numele exoticei pasari care este emblema nationala) se aflau in zona apropiata epicentrului seismului.

Sursa: www.stuff.co.nz

VIDEO incredibil. Tsunami de 10 metri inghite casele si vapoarele
Top 5 cele mai puternice cutremure din ultimul secol
Inainte si dupa: cum a schimbat cutremurul Noua Zeelanda. FOTO si VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO