A nascut un copil sanatos dintr-un embrion inghetat timp de 20 de ani


Ultimul update: Joi 05 Iulie 2012 17:25
Data publicarii: Luni 11 Octombrie 2010 00:00
Categorie: Stiri externe
copil

Norocoasa mama este o femeie din SUA, in varsta de 42 de ani, care a facut tratamente de fertilizare timp de 10 ani, dar nu a putut sa ramana insarcinata. Este primul copil nascut dintr-un embrion care a stat inghetat 20 de ani.

Embrionul - creat din materialul genetic al unui alt cuplu - i-a fost implantat femeii in uter anul trecut. In mai, aceasta a nascut un baiat perfect sanatos.

Embrionul a fost conceput in 1990 alaturi de alti patru, dupa ce un cuplu a trecut cu succes print-un tratament de fertilizare. Cei doi au reusit sa faca un copil de la prima incercare, asa ca au donat ceilalti patru embrioni.

Doua decenii mai tarziu, embrionii au fost oferiti femeii de 42 de ani. Doar doi dintre ei, care au supravietuit procesului de decongelare, au fost implantati in uterul femeii. Unul dintre acestia s-a dezvoltat in mod normal.

Cu alte cuvinte, din mai, copilul nascut in 1990 are un frate, cu 20 de ani mai mic.

Pana acum, medicii au mai reusit “sa readuca la viata” embrioni inghetati timp de 13 ani. Unii specialisti cred insa ca acestia ar putea fi folositi cu succes chiar si dupa ce stau inghetati timp de 40 de ani.

Sursa: Daily Mail

De la legume modificate genetic, la pesti! S-a inventat Frankenfish
Hitler a avut stramosi evrei si de origine africana, arata testele ADN
COLOSAL! Joaca de-a Dumnezeu! A creat VIATA in laborator!
VIDEO PROTVPLUS.RO