A devenit eroul orasului dupa ce si-a salvat elevii de un barbat inarmat

Ultima actualizare: 14-10-2012 17:04

Un profesor de matematica a devenit eroul orasului Littleton, Colorado. Este povestea unui dascal, care a pus la pamant un barbat inarmat si hotarat sa semene moarte in scoala.

Doi copii, care au fost raniti in urma atacului, sunt acum in afara oricarui pericol. Datorita profesorului de matematica, restul elevilor au scapt doar cu sperietura.

Totul a inceput in parcarea scolii. Un barbat de 32 de ani, cu probleme psihice, a deschis focul asupra elevilor care ieseau de la cursuri. O fata si un baiat au fost atinsi de gloante.

"Noi eram in autobuzul parcat in fata scolii. Am auzit zgomotul unei impuscaturi si toti au inceput sa alerge in toate directiile. Pret de cateva secunde, am fost confuz, apoi l-am vazut pe atacator. L-am vazut cum trage inca o data si un copil a cazut la pamant", a declarat un martor.

Atunci a intrat scena ingerul pazitor al copiilor, profesorul de matematica David Benke.

"Ma deranjeaza ca am ajuns putin cam tarziu, iar el a avut destul timp sa traga si al doilea foc", spune dascalul.

Ce nu spune modestul profesor este ca, fara sa stea prea mult pe ganduri, a alergat spre barbatul inarmat cu o pusca si, cu mainile goale, l-a pus la pamant.

 Acum, cand spiritele s-au mai linistit, eroul orasului Littleton, are o explicatie, hazlie, pentru gestul sau: "Unul dintre dezavantajele de a fi inalt cand cresti este ca majoritatea oamenilor evita sa se bata cu tine. Asa ca eu nu ma prea pricep sa trag un pumn. Iata de ce doar l-am pus la pamant".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO