9 prizonieri yemeniti din Guantanamo, transferati in Arabia Saudita. Barack Obama vrea sa inchida controversata inchisoare


Ultimul update: Miercuri 20 Aprilie 2016 00:38
Data publicarii: Duminica 17 Aprilie 2016 10:21
Categorie: Stiri externe
guantanamo

In total noua yemeniti aflati in inchisoarea americana Guantanamo au fost transferati in Arabia Saudita, a anuntat sambata Departamentul Apararii de la Washington, citat de AFP.

Dupa acest transfer, care marcheaza inca o data dorinta guvernului Statelor Unite de a inchide controversatul centru de detentie inainte de plecarea presedintelui Barack Obama in ianuarie, mai sunt in inchisoare 80 de detinuti, dupa ce initial au fost aproximativ 780, relateaza Agerpres.

"Statele Unite multumesc guvernului Arabiei Saudite pentru gestul sau umanitar si dorinta de a sustine eforturile in curs pentru inchiderea centrului de detentie Guantanamo", a subliniat Pentagonul intr-un comunicat.

Este pentru prima data cand Arabia Saudita, tara unde Barack Obama va incepe miercuri o vizita, primeste detinuti de la Guantanamo.

In ultimele luni, Washingtonul a accelerat ritmul transferurilor de prizonieri, iar operatiunea desfasurata sambata este cea mai importanta din ianaurie, cand zece yemeniti au fost trimisi in Qatar.

Prizonierii transferati au ajuns sambata in Arabia Saudita, a precizat Pentagonul.
 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO