750.000 de voluntari în Marea Britanie. Autoritățile au fost nevoite să stopeze campania

Dată publicare: 01-04-2020 09:33
Dată actualizare: 01-04-2020 09:40
Sursa: CBS, Daily Mail


coronavirus marea britanie

750 de mii de britanici s-au oferit voluntari, în timpul pandemiei de coronavirus.

Sistemul Național de Sănătate din Marea Britanie se aștepta la un număr de trei ori mai mic! ”Se dovedește că în momentele de criză devenim uniți și redevenim noi înșine”, a spus Catherine Johnstone, directorul executiv al Serviciului Regal de Volunariat.

Voluntarii vor ajuta 1,5 milioane de persoane considerate vulnerabile în fața Covid-19. Ei vor avea patru misiuni: să livreze medicamente, să asigure transportul pacienților la vizitele medicale, să îi aducă acasă pe pacienții externați din spitale și să îi sune pe cei izolați ca să nu se simtă singuri.

Doctorii, asistentele, farmaciștii și asistenții sociali vor asigura legătura dintre voluntari și cei considerați vulnerabili, scrie CBS.

Sarcinile voluntarilor vor fi comunicate prin intermediul unei aplicații speciale, care va semnala când sunt disponibili.

Tot în Marea Britanie, o asistentă s-a gândit să ajute cadrele medicale, care se confruntă inclusiv cu o criză de uniforme.

”Imaginează-ți cum e să porți o uniformă de hârtie o zi întreagă”, a declarat Ashleigh Linsdell, în Daily Mail. Ea spune că în mod normal sunt necesare zece schimburi pe tură, mai ales pentru medicii care au grijă de pacienți cu coronavirus.

Tânăra din Lincolnshire, în vârstă de 29 de ani, a creat un grup de facebook, unde i s-au alăturat aproape 9.000 de persoane. Un spital din Liverpool le-a cerut deja 400 de uniforme.

Sursa: CBS, Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO