500 de tone de medicamente produse ilegal, găsite de Interpol. Rolul jucat de România


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Sursa: Interpol
Data publicarii: Miercuri 24 Octombrie 2018 09:24
Categorie: Stiri externe
Interpol

Interpolul a încheiat o nouă operaţiune desfăşurată la nivel global, de data aceasta îndreptată împotriva medicamentelor produse ilegal, a anunţat organizaţia, marţi.

Operaţiunea, denumită Pangea XI, și l-a care a luat parte şi România, s-a desfăşurat în 116 ţări şi a rezultat cu 859 de arestări şi cu confiscarea a 500 de tone de medicamente ilegale, în valoare de 14 milioane de dolari.

"Concentrându-ne pe serviciile de livrare manipulate de reţelele de crimă organizată, operaţiunea a dus la închiderea a 3.671 de linkuri de web, incluzând aici pagini de internet, pagini de social media şi magazine online", a precizat organizaţia în comunicat.

Printre produsele confiscate se numără medicamente anti-inflamatorii, calmante, pilule pentru disfuncţie erectilă, agenţi sedativi, steroizi anabolizanţi, pastile de slăbit şi medicamente pentru tratatea SIDA, Parkinson şi diabet.

De asemenea, au mai fost confiscate lentile de contact, aparate auditive, instrumente chirurgicale sau seringi.

Aceasta este a doua captură importantă de luna aceasta efectuată de Interpol. În urmă cu mai puţin de o săptămână, organizaţia a reuşit să confişte peste 55 de tone de droguri în cadrul operaţiunii Lionfish (Peștele-leu), defasurate simultan în 93 de ţări.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Interpol

VIDEO PROTVPLUS.RO