Colectiv, sentința. Cine a primit cea mai grea pedeapsă cu închisoarea, mai mult decât Piedone

Dată publicare: 16-12-2019 14:21
Dată actualizare: 16-12-2019 14:31


incendiu colectiv

Patroana firmei care a furnizat artificiile pentru clubul Colectiv, Daniela-Ioana Niță, a primit cea mai grea pedeapsă în acest dosar.

Astfel, Tribunalul București a condamnat-o la 12 ani și 8 luni de închisoare.

”Condamnă pe inculpata Niţă Daniela Ioana la pedeapsa cea mai grea de 12 ani și 8 luni închisoare, precum și 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b,g Cp.” - se arată în sentința Tribunalului.

În acelaşi dosar Colectiv, pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise au fost condamnaţi la 9 ani şi 8 luni de închisoare, respectiv la 10 ani de închisoare.

De asemenea, Cristian Niţă a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

George Matei şi Antonina Radu, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI, au fost condamnaţi, luni, de Tribunalul Bucureşti, la câte 9 ani şi 2 luni de închisoare.

Decizia tribunalului nu este definitivă.

În schimb, fostul primar Cristian Popescu Piedone, acuzat de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru club, a primit sentinta de 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO