Yahoo si-a spionat angajatii: de ce le-a fost interzis acestora sa mai lucreze de acasa

Ultima actualizare: 07-03-2013 06:49
Yahoo
Yahoo

Presedintele Yahoo!, Marissa Mayer, a descoperit ca multi dintre angatii companiei profitau de faptul ca lucrau de la distanta, relateaza

dailymail.co.uk

.


Marissa Mayer, CEO-ul de la Yahoo!, a luat saptamana trecuta decizia de a le interzice angajatilor sa mai lucreze de la distanta dupa ce a urmarit si verificat de cate ori angajatii care lucreaza de acasa se logheaza in reteaua companiei si a descoperit ca nu era suficient.

Saptamna trecuta, angajatii Yahoo! care lucreaza de la domiciliu au fost anuntatati ca sunt obligati de companie sa isi desfasoare activitatea la birou. Jackie Reses, sefa departamentului Resurse Umane din cadrul companiei, i-a somat pe cei care lucreaza de acasa sa se intoarca la birou pana in luna iunie a acestui an. Masura a starnit nemultumire printre angajati, mai ales printre femeile cu copii.

Intr-o intalnire de saptamana trecuta, Marissa Mayer s-a aratat nemultumita de faptul ca angajatii nu s-au logat suficient de des in reteaua companiei si e de parere ca multi dintre ei profitau de acest avantaj, relateaza AllThingsD.

Acest lucru a dus la luarea deciziei de a interzice munca de acasa in cazul angajatilor. Hotararea a creat indignare printre mamele angajate la Yahoo!, in timp ce alte companii din Silicon Valley au blamat ipocrizia conducerii de la Yahoo!, mai ales ca Marissa Mayer a alocat recent un spatiu special in birou pentru copilul ei.

Cei care nu vor respecta aceste reguli vor fi obligati sa-si prezinte demisia. Conform unei surse apropiate, citate de Business Insider, Yahoo! are in prezent un numar urias de angajati care lucreaza de acasa, o mare parte a acestora fiind "neproductivi".

Intr-un documentar recent, numit Makers, Marissa Mayer critica feminismul si explica abordarea ei in cazul egalitatii femeilor.

"Nu ma consider o feminista. Cred in drepturi egale pentru femei. Cred ca ele sunt la fel de capabile ca barbatii, daca nu mai capabile in anumite aspecte (…) Insa, cred ca feminismul a devenit un cuvant negativ. Sunt multe oportunitati uimitoare peste tot in lume pentru femei si cred ca rezultatul este mai bun daca te inconjori de energie pozitiva, si nu negativa”.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO