VIDEO. Momentul în care o dronă eliberează pachețele cu marijuana deasupra Tel Aviv

Ultima actualizare: 05-09-2020 12:20
Marijuana
Twitter / @ItayBlumental

O dronă ce zbura la mare înălţime a eliberat joi mai multe pacheţele cu marijuana deasupra unei pieţe principale din oraşul Tel Aviv, informează Reuters.

Întâmplarea vine după ce activiştii care militează pentru legalizarea acestui drog în Israel au promis pe reţelele de socializare că vor distribui rezidenţilor canabis în mod gratuit.

Poliţia israeliană a anunţat că a arestat doi bărbaţi care operau o dronă cu patru rotoare ce a zburat deasupra Rabin Square din Tel Aviv, o piaţă în care sunt adeseori organizate proteste stradale şi mitinguri electorale, potrivit Agerpres.

"A sosit timpul", se afirmă într-un mesaj publicat pe serviciul de mesagerie online Telegram de către Green Drone, un grup care militează pentru legalizarea canabisului în Israel. "E o pasăre? E un avion? Nu, e Green Drone care vă trimite canabis gratis din cer", au adăugat activiştii israelieni.

Într-o declaraţie oficială, Poliţia afirmă că suspectează că pacheţelele erau umplute cu "un drog periculos" şi că ofiţerii locali au reuşit să recupereze câteva zeci dintre ele. Fotografiile publicate de Poliţie arată în interiorul acelor recipiente o substanţă ce pare să fie canabis.

Portalul de ştiri Maariv, care a publicat fotografii cu drona ce arunca pacheţele din cer, afirmă că mai mulţi trecători au luat cu ei unele dintre pliculeţe înainte de sosirea Poliţiei la faţa locului. Înregistrări video arată şi pietoni care au pătruns pe un bulevard cu trafic rutier aglomerat pentru a ridica pliculeţelee căzute pe carosabil.

În prezent, folosirea în scopuri medicale a canabisului este permisă în Israel, în timp ce utilizarea sa în scopuri recreative este ilegală, deşi în mare parte dezincriminată.

În luna mai, Israelul a aprobat o lege ce vizează exporturile de canabis medicinal, deschizând astfel calea spre vânzări în străinătate, care ar putea să aducă Israelului, potrivit estimărilor guvernamentale, venituri de sute de milioane de dolari.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO