Schimbarea anunțată de Google. Va afecta toate site-urile din lume

Ultima actualizare: 06-03-2020 10:11
cautari google
iStock

Google a anunțat, vineri, că va indexa toate site-urile din lume pornind de la versiunea mobilă a acestora, aşa-numita indexare “mobile-first”, ceea ce ar putea duce la modificări importante de rankare.

 

Mobile-first. Măsura, aplicată după 4 ani de teste

 

După aproape patru ani de teste, Google va începe din luna septembrie să indexeze toate site-urile web pornind de la versiunea mobilă a acestora şi nu de la varianta pentru PC, cum făcea până acum.

Schimbarea vine să reflecte modificarea obişnuinţei de navigare a utilizatorilor, care folosesc acum mai mult dispozitivele mobile decât PC-urile pentru a vizita site-urile web.

Google a început să schimbe prioritatea indexării către versiunile mobile încă de anul trecut, pentru a realiza o trecere treptată la un index bazat pe variantele mobile ale site-urilor.

70% dintre site-uri sunt deja indexate plecându-se de la varianta pentru dispozitive mobile.

Mobile-first, începând din septembrie 2020

 

Anunţul de astăzi reprezintă încheierea unui proces, care va avea loc în luna septembrie a acestuia. Din acel moment, toate site-urile vor fi indexate pe principiul mobile-first şi vor ranka în paginile de rezultate ca atare, potrivit News.ro.

Majoritatea site-urilor sunt deja pregătite pentru această schimbare, având versiuni mobile speciale sau, de preferat, versiuni “responsive”, care-şi schimbă layout-ul automat, în funcţie de dispozitivul de pe care sunt accesate.

Site-urile care nu s-au îngrijit până acum să se optimizeze pentru dispozitivele mobile, vor vedea o scădere a traficului din Google, urmând să piardă locuri în paginile de rezultate în favoarea site-urilor optimizate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO