Oferta Microsoft de a cumpăra TikTok a fost respinsă. Cine a câștigat licitația
Oferta Microsoft de a cumpăra afacerea din SUA a aplicaţiei TikTok a fost respinsă de ByteDance, proprietarul chinez al platformei, conform anunţului făcut duminică seara de gigantul american din domeniul informaticii, informează luni AFP.
"ByteDance ne-a informat astăzi că nu vor vinde operaţiunile TikTok din SUA către Microsoft. Suntem convinşi că propunerea noastră ar fi fost bună pentru utilizatorii TikTok, protejând totodată interesele naţionale de securitate", a declarat Microsoft într-un comunicat.
Alegeri 2024
07:16
The Guardian: Alegătorii din România sunt furioşi. Ce urmează după victoria şocantă a ultranaţionalistului în primul tur
22:52
Călin Georgescu, declarații directe despre Rusia. Ce a spus despre cezariană şi avort
22:25
Senatorul Liviu Brătescu susține că imaginea sa a fost folosită ilegal într-un videoclip deepfake pentru atacuri politice
22:16
POLITICO: Șeful TikTok, chemat la Parlamentul European pentru rolul jucat în alegerile șocante din România
Grupul care are sediul central la Redmond, statul Washington, şi-a manifestat la începutul lunii august interesul pentru preluarea operaţiunilor americane de la TikTok, ameninţate cu interdicţia în SUA, transmite Agerpres.
Preşedintele Donald Trump, care de luni de zile a acuzat fără dovezi TikTok de spionaj în favoarea Chinei, a semnat ordine executive pentru a forţa ByteDance să vândă rapid operaţiunile TikTok din SUA. Dacă nu se va conveni un acord de răscumpărare înainte de 20 septembrie, platforma va trebui să se închidă în SUA.
Aplicaţia a contestat în justiţie această măsură a executivului american.
"Am fi făcut modificări semnificative pentru a ne asigura că serviciul îndeplineşte cele mai înalte standarde de securitate, confidenţialitate, securitate şi combaterea dezinformării", a declarat Microsoft.
La sfârşitul lunii august, grupul Walmart a confirmat că s-a aliat cu Microsoft în negocierile pentru cumpărarea platformei TikTok. Cu toate acestea, acest parteneriat al celor doi giganţi americani nu s-a dovedit suficient.
Potrivit mai multor mass-media americane, grupul Oracle, al cărui nume a fost vehiculat ca unul din posibilii cumpărători, are acum calea deschisă pentru achiziţionarea operaţiunilor TikTok din SUA.
Oracle şi TikTok nu au confirmat deocamdată informaţiile vehiculate în presa americană.
Oracle va cumpăra TikTok
Oracle a câştigat lupta cu Microsoft şi alte companii pentru operaţiunile americane ale TikTok, într-o tranzacţie care urmează a fi în curând comunicată oficial, transmite News.ro.
Microsoft anunţă că nu va mai continua să urmărească achiziţia TikTok, după ce proprietarul, ByteDance, i-a respins oferta, iar surse ale WSJ spun că Oracle va fi cumpărătorul.
Înţelegerea dintre cele două părţi nu va fi anunţată ca o tranzacţie obişnuită. În schimb, Oracle va fi declarat “partenerul tehnologic de încredere” al TikTok.
Urmează ca tranzacţia să mai fie şi aprobată de Comisia pentru Investiţii Străine de la Casa Albă.
Cu doar câteva ora înainte, Microsoft anunţase că nu mai încearcă să cumpere TikTok, după ce oferta sa nu a fost acceptată de proprietar.
“ByteDance a respins oferta pe care am făcut-o pentru operaţiunile din Statele Unite ale TikTok. Avem convingerea că oferta noastră era bună pentru utilizatori şi pentru interesele naţionale“, spun cei de la Microsoft într-un comunicat.
Microsoft era principalul favorit în cursa pentru achiziţionarea TikTok, după ce administraţia americană a forţat platforma chinezească să aleagă între a fi vândută unei companii americane şi a fi închisă în Statele Unite.
TikTok are în jur de 100 de milioane de utilizatori în Statele Unite, după ce a crescut de la 11 milioane, cât avea în 2018.