Peste doar câteva luni, Apple și Samsung vor lansa noi telefoane mobile. Cum vor arăta acestea, aflăm din emisiunea iLikeIT.

Marian Andrei ne aduce vești și despre o pereche nouă de ochelari pe care o pregătește Facebook.

Marian Andrei: „Cei de la Meta - Facebook au arătat mai multe prototipuri de ochelari VR și ce mi se pare interesant este că ochelarii de ralitate augumentată, virtuală, se apropie tot mai mult de realitate. Creșterea de calitate vine în primul rând la ecranele care sunt instalate în ochelari.

Cel mai spectaculos dintre prototipuri se numește butterscotch, care urcă la rezoluție foarte înaltă. În momentul în care îți pui ochelarii pare că te uiți la un ecran de mare rezoluție și nu mai porți ochelari. Cam asta își dorește Meta să ofere prin aceste perechi de ochelari. Avem un comparativ foarte interesant cu oculus rift. Cred că au deja șapte ani acești ochelari de realitate virtuală care acum nu se mai fabrică. Cu ochelarii butterscotch putem să ne jucăm jocuri la înaltă rezoluție și să avem o imersiune completă în joc. Ar trebui să nu mai avem stări de amețeală și să nu ne mai doară ochii. Avem și alte tehnologii. De exemplu o să avem senzori care vor monitoriza în permanență poziția ochilor ca să poată să scoată anumite obiecte din metaverse în evidență.

Prima pereche de ochelari cu tehnologie similară cred că o să o vedem undeva prin toamnă, atunci când va fi lansat următorul model. Mă aștept să crească și prețul, nu doar pentru că aduce pe piață o tehnologie mult mai bună, dar și pentru că sunt probleme cu cipurile.

Trebuie să vorbesc un pic și despre noile telefoane pe care o să le vedem pe piață în curând. Este vorba despre Samsung Galaxy Z fold 4 care se va lansa undeva la sfârșitul lunii august.

La iPhone 14 vom vedea cel mai probabil procesorul de anul trecut, în schimb, pe iPhone 14 Pro va exista un procesor de nouă generație.”