CES 2012, day two. Televizorul transparent, camera video 3D de buzunar si multe alte inovatii cool

×
Codul embed a fost copiat

CORESPONDENTA din LAS VEGAS de la George Buhnici. Noutatile zilei a doua de la CES 2012. Lansarile de tehnologie surprinzatoare au mers ca pe banda rulanta. 

Acesta este ultimul an in care Microsoft mai participa in mod traditional la CES. Gigandul american paraseste "competitia" dupa ce si-a anuntat planurile pe anul acesta si specialistii au scris ca nu am aflat nimic nou. Adica tehnologiile dezvoltate deja vor fi imbunatatite si cam asta a fost tot ce ne-au spus oamenii lui Steve Balmer.

La plecarea din CES a Microsoft toata lumea a spus ca va ramane un imens spatiu gol, pentru ca dimensiunea standului companiei este cat a unui teren de baschet.

Organizatorii au vandut insa imediat locul respectiv. In 45 de minute, doua firme si l-au adjudecat pentru anul viitor.

Citește și
OLED
Cat te costa sa-ti transformi sufrageria in cinema. Ecranul OLED, vedeta primei zile din CES 2012
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Televizoarele - vedetele targului

Revenind la produsele prezentate, CES 2012 este sub imperiul televizoarelor inteligente. Pentru a atrage cat mai multi clienti, companiile dezvoltatoare de tehnologie incearca sa-si surprinda publicul prin noi caracteristici.

Producatorii ofera modele care se conecteaza la continutul online si wireless la smartphone-uri, tablete si computere personale.

Tehnologia mai buna de afisare si design-ul mai subtire sunt de asemenea prezente la noile modele. Grupul chinez Lenovo va vinde, in prima faza, televizoare cu comanda vocala pe piata din China.

Televizorul transparent al celor de la Haier

Dupa televizoare enorme, televizoare subtiri si televizoare 3D, iata ca chinezii de la Haier vin cu un model care ne lasa cu gura cascata: Haier Designer Transparent TV.

Un televizor prin care vezi. Dar daca stam bine sa ne gandim, poate ca ar trebui sa ne intrebam de ce am vrea sa vedem prin televizor, de vreme ce acesta este facut sa te uiti la el. 

Unele modele ale Samsung vor avea in acest an tehnologie de recunoastere a fetei, care va detecta utilizatorii si ii va conecta automat la servicii web, inclusiv Skype, a declarat Lee Kyung Shik, vicepresedinte la divizia TV a grupului sud-coreean.

"Televizoarele noastre destepte vor deveni si mi destepte. Vor putea sa asculte, sa vada si sa faca lucruri pentru utilizatori", a spus Lee. Multe dintre noile facilitati sunt deja prezente la alte dispozitive, precum Kinect si iPhone 4S al Apple.

Samsung, LG si alti producatori cresc capacitatea de procesare de informatie si memoria televizoarelor, pentru a oferi utilizatorilor posibilitatea de a face mai multe lucruri in acelasi timp. Niciunul dintre producatori nu a dezvaluit planurile privind preturile.

Cat te costa sa-ti transformi sufrageria in cinema. Ecranul OLED, vedeta primei zile din CES 2012

Premiul CES Best of Innovations s-a dus la cei de la Samsung, care au prezentat televizorul Super OLED de 55 inch, un model care are imaginii cu adevarat vii, atat in 2D, cat si in 3D, cu o acuratete a culorii imbunatatita fata de LED.

 

Televizorul are asa-numita Smart Interaction, o functie prin care utilizatorii pot porni sau opri televizorul, ajusta volumul sau activa aplicatii doar prin folosirea unor gesturi ale mainii, a comenzilor vocale si a recunoasterii faciale. Acestia pot folosi vocea si pentru a activa functia de cautare din browserul web, dar si pentru a-i „spune” televizorului ce anume sa caute.

Camera HD incorporata recunoaste miscarea din prim plan, pentru a permite control intuitiv, iar doua microfoane uni-directionale recunosc vocea cu maxima acuratete. Tehnologia de anulare a zgomotului ajuta la separarea sunetelor de fundal de comenzile utilizatorilor.

Masina de spalat controlata prin telefon

 Daca spalatul rufelor este o corvoada, afla ca acum viata iti va deveni mai usoara. Samsung a lansat masina de spalat care poate fi programata cu ajutorul telefonului. Oriunde ai fi, pot porni masina de spalat prin smartphone astfel incat, atunci cand ajung acasa, sa scot direct rufele din cuva pentru a le usca.

Masina de spalat inteligenta se numeste WF457, are incarcare frontala si capacitate foarte mare de aproximativ 20 kg. Prin intermediul unei aplicatii pentru smartphone-uri, utilizatorii pot monitoriza ciclul de spalare selectat, timpul ramas si alertele de oprire, precum si porni sau opri masina de oriunde din casa. Aceasta functie reprezinta un mare beneficiu pentru mamele ocupate care alearga dintr-o parte in alta a casei, incercand sa estimeze cand se termina programul.

Citeste mai multe despre masina de spalat Samsung WF 457 pe yoda.ro

Cel mai compact camcorder 3D din lume - Sony HDR-TD20VE

O camera video 3D care incape usor in bagaje este una dintre suprizele cu care Sony a venit la CES.

HDR-TD20VE este numele celei mai compacte camere video 3D Handycam din lume, componenta a noii game lansate de Sony. Aparatele din grupul ei au stabilizator optic SteadyShot, care ofera imagini mult mai clare chiar si atunci cand filmarea se face in miscare sau cand este utilizat zoom-ul.

Sunetul este mai bun, iar vocile sunt distincte prin functia de reducere a zgomotului ambiant, produs de vant de exemplu. 4 dintre modelele de camere video lansate de Sony au proiector incorporat.

Vezi specificatiile produsului, pe yoda.ro

Laptopul de sticla - HP Envy 14 Spectre

Cum poti sa surprinzi o piata pe care ultrabook-urile vin care mai de care imbracate in carcase metalice, sau fibra de carbon? Cei de la HP au reusit sa-i faca pe clienti sa intoarca capul dupa laptopul lor de sticla.

HP Envy 14 Spectre nu este un ultrabook ca oricare altul. Intai de toate, se abate de la definitia care i-ar limita diagonala ecranului la 13 inch si un pic. Ecranul lui are 14 si este invelit in sticla. Tocmai datorita acestui lucru ar putea fi considerat cel mai stilat laptop de la CES 2012.

Caracteristicile ultrabook-ului, precum si o prezentare VIDEO, AICI.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
CES 2012: Gorilla Glass 2, cea mai rezistenta sticla din lume. Nu se sparge nici daca sari pe ea
CES 2012: Gorilla Glass 2, cea mai rezistenta sticla din lume. Nu se sparge nici daca sari pe ea

Multe dintre ecranele smartphone-urilor de astazi vin echipate cu asa-numita Gorilla Glass, o sticla rezistenta la zgarieturi si la socuri puternice.

Cat te costa sa-ti transformi sufrageria in cinema. Ecranul OLED, vedeta primei zile din CES 2012
Cat te costa sa-ti transformi sufrageria in cinema. Ecranul OLED, vedeta primei zile din CES 2012

Marele targ de electronica si IT de la Las Vegas a debutat in forta. Primii care au rupt gura targului au fost producatorii de televizoare, care au lansat doua modele cu ecran OLED, prima noutate in acest domeniu de la LCD incoace.

CES 2012, day one: tablete mai tari ca iPad, telefoane, televizoare
CES 2012, day one: tablete mai tari ca iPad, telefoane, televizoare "foita" si camere foto wow VIDEO

CORESPONDENTA DIN LAS VEGAS de la GEORGE BUHNICI, exclusiv pentru www.stirileprotv.ro.

Recomandări
Ce ar fi cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise
Ce ar fi cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise

După 15 ore de discuții, liderii PNL și PSD au renunțat la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Generală a Capitalei. Cătălin Cîrstoiu nu a vrut să renunțe, ba chiar ar fi cerut și garanții.

Israelul a bombardat din nou Fâșia Gaza, într-unul dintre cele mai puternice atacuri
Israelul a bombardat din nou Fâșia Gaza, într-unul dintre cele mai puternice atacuri

Israelul a bombardat în timpul nopţii de luni spre marți nordul Fâşiei Gaza, într-unul unul dintre cele mai puternice atacuri din ultimele săptămâni.

Prima reacție a lui Nicușor Dan, după ce a aflat de Firea: ”Într-o societate normală .. nu ar mai trebui să deschidă gura”
Prima reacție a lui Nicușor Dan, după ce a aflat de Firea: ”Într-o societate normală .. nu ar mai trebui să deschidă gura”

Primarul general Nicuşor Dan este de părere că bătălia electorală pentru câștigarea Primăriei Capitalei în 2024 se va da între el şi Cristian Popescu Piedone.