iLikeIT. Noul Surface Pro din generația a 2-a. Microsoft îi spune laptop, dar este și tabletă

Ultimul update: Joi 04 Octombrie 2018 10:21
Data publicarii: Joi 04 Octombrie 2018 09:25
Categorie: iLikeIT

Telefoanele mobile sunt mai puternice ca oricând, iar cele de top ajung să fie mai performante decât un laptop de ultima generație. Ca să țină pasul cu acest trend, producătorii de computere portabile aduc noi tehnologii, să atragă din nou clienți.

Producătorii precum Lenovo, Asus, Apple sau Dell încearcă să atragă din nou clienții spre laptopuri tot mai subțiri și mai performante, cu tehnologii nou-nouțe.

Paul Grey - specialist IHS: ”Multe laptouri sunt concepute pentru conținut video, mai degrabă, și nu pentru productivitate. În cazul laptopurilor vor apărea întotdeauna diverse probleme. Pentru a avea mai multă putere de procesare, trebuie sacrificat din spațiul disponibil. În acest caz, vei avea limitări la placa grafică. Pentru a rezolva aceste limitări este nevoie de un calculator mai mare. De exemplu, la un computer mai mare de 15 inch poate fi adăugată o placă grafică mai puternică, pe când la laptopurile mai mici problema spațiului rămâne.”

Așadar, laptopurile mici ajung să fie extrem de performante, cu ecrane cu tehnologie OLED și HDR, capabile să redea orice imagine la rezoluție 4K.

Ce dăm la schimb? Mulți bani, în unele cazuri sume mai mari de 2.000 de euro, fără să aibă o autonomie foarte bună.

George Buhnici: ”În 2018, smartphone-urile de top au performanță de laptopuri. Și atunci, noile laptopuri trebuie să ridice ștacheta și mai sus. Cât de sus? Atât de sus. Acesta este un Lenovo X1 Xtreme. Vine cu ecran 4K, HDR, 15,6 inch și este atât de subțire. Cu toate acestea, are cel mai nou tip de procesor, din seria a 8-a de la INTEL și o placă grafică decentă pentru gaming. Mai e și touch pe deasupra, cu senzor de amprentă și tastatură de foarte bună calitate.”

Noile laptopuri din 2018 ajung să aibă sisteme de sonorizare tot mai avansate, creioane pentru ecranele cu touch screen, iar unele dintre computere chiar și un al doilea ecran în loc de tastatură. Și asta pentru că trebuie să țină pasul cu telefoanele tot mai performante.

George Buhnici: ”Acesta este noul Surface Pro din generația a doua. Microsoft îi spune laptop, dar poate funcționa fără probleme și ca tabletă. Vine cu cea mai nouă versiune a lui Windows 10 într-o carcasa subțire și un ecran foarte performant. În cazul în care vreți să-l folosiți ca pe un laptop, are o tastatură specială care poate fi detaşată cu uşurinţă. ”

Cel mai puternic dispozitiv Microsoft promite performanțe într-o carcasă subţire şi piele sintetică în jurul butoanelor de la tastatură. Insă, dincolo de puterea de procesare bună pentru productivitate, laptopul vine şi cu sonorizare de top şi tehnologie HDR ... că doar şi cei care muncesc au nevoie de-o pauză pentru videouri amuzante de pe internet.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

iLikeIT. Noile modele iPhone au ajuns în România. Ce se întâmplă când faci selfie cu ele
iLikeIT. Noile modele iPhone au ajuns în România. Ce se întâmplă când faci selfie cu ele
tineri cu telefoane in mana
Metoda prin care aplicaţiile de mobil îi urmăresc pe utilizatori chiar şi după dezinstalare
iLikeIT. Cea mai performantă dronă de pe piaţă are 8 camere pentru poziţionare
iLikeIT. Istoria laptopurilor în ultimii 20 de ani
Smartphone-ul cu care poți încărca alte telefoane. Costă 1.000 de euro
iLikeIT: Următoarea revoluție așteptată la telefoane: ecranele flexibile
iLikeIT. Jocul săptămânii este Assasin's Creed: Odyssey, despre războiul dintre Grecia și Sparta
roboti
Roboții vor putea înlocui oamenii în meseriile de risc. Cum pot fi controlați