iLikeIT. Gadgeturi pentru cei care merg mult pe bicicletă


Ultimul update: Sambata 18 Mai 2019 10:21
Data publicarii: Vineri 17 Mai 2019 16:58
Categorie: iLikeIT

Vine vara, scoatem bicicleta la plimbare. Milităm pentru mobilitate cu o ambiție, dar nu prea ne descurcăm. Pentru că gropi, pentru că șoferi și pentru că mașini.

Câteva gadgeturi tari aduc însă puncte suplimentare la capitolul siguranță și ne mai dau curaj. Iată vesta reflectorizantă cu airbag. Înăuntru sunt un accelerometru și un giroscop care analizează mișcarea și înclinația ciclistului.

Pe bicicletă este un senzor care detectează șocurile, împreună comunică între ei, analizează situația apoi vesta se umflă.
Vesta va costa 600 de euro şi poate fi refolosită. Se va dezumfla în timp doar că trebuie înlocuit rezervorul cu dioxid de carbon.

Velco este un sistem de navigație cu leduri pentru ghidon. Oricât de distractiv ar fi o plimbare cu bicicletă, cel mai agasant lucru este să navighezi. Dacă nu eşti pe străduţe cunoscute, unde faci la dreapta.

Aici intră o soluţie desteapta de semnalizare care îţi arată pe unde să o iei. Aceasta este versiunea veche. Însă, noua soluţie arata aşa. Sunt anunţat când să fac dreapta, să semnalizez, ieşirea din giratoriu.

Acest sistem este conectat cu telefonul mobil, de unde primeşte informaţii în timp real. În aplicaţie pui destinaţia iar pe ghidon primeşte indicaţii,ca să stai cu ambele mâini, acolo unde trebuie să le ţii.

Trecem apoi la camera fără operator. care te urmăreşte, face încadraturi corecte şi recunoaşte gesturi. Este o cameră inteligentă cu un calculator în interior care ştie pe cine trebuie să urmărească. Camera învaţă un set de gesturi care pot fi apoi programate. Zoom-uri sau panoramări, spre exemplu. Compania producătoare OBSBOT caută încă finanțare pe Kickstarter.

Nu am găsit nimic mai spectaculos pentru cei înnebuniţi după calculatoare decât acest birou. Nu este un birou. Nu sunt trei monitoare pe un birou care urcă și coboară ci e toate la un loc cu un super-calculator și câteva gadgeturi care să-ți ia ochii și banii.

Pe ecranul principal deschizi o aplicație de productivitate, cum ar fi calculatorul. Pe care-l muți pe ecranul din dreapta. Toată povestea aceasta nu are nevoie decât de un singur cablu iar inteligența este fix sub masă. În carcasa de aici se află penultima generașie de procesor, cu multă memorie. E un calculator care a fost integrat într-o masă. Arată bine de vreo 5000 de euro. E un concept interesant care te va face mai sănătos la locul de muncă și care te va face foarte cool.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

iLikeIT. Care sunt cele mai căutate 3 purificatoare de aer din România
iLikeIT. Care sunt cele mai căutate 3 purificatoare de aer din România
Sistem inteligent
Sistemul inteligent care poate salva multe vieți, dezvoltat de un băiat de 10 ani
Un camion cu cele mai noi tehnologii ajunge în România. Informații despre el găsiți într-o aplicație
Facebook lansează moneda virtuală Libra
Cum puteți transfera fotografii gratuit. De ce să nu folosiți WhatsApp și Facebook
După Cluj, și în Capitală se oferă internet gratuit la Grădina Botanică. Cum a fost posibil
iLikeIT. Cum putem comunica mai creativ cu ajutorul imaginilor: EMOJI și ANIMOJI
Chromecast si controller
iLikeIT. Viitorul gaming-ului: consolă cu rezoluție 8K și serviciul Google Stadia