Gratis nu inseamna prost. Exemplul Ubuntu, sistemul de operare care poate fi rulat chiar de pe stick

Ultima actualizare: 01-12-2013 07:27

Ubuntu Linux este deja un exemplu clasic, care poate fi aplicat si-n scolile din Romania.

Astazi la iLikeIT incercam sa va convingem ca este o idee buna sa va puneti pe un calculator mai vechi sau pe unul pe care nu aveti licenta si nu va permiteti una un Ubuntu. De ce poate fi bun?

In primul rand, nu trebuie neaparat sa fii incepator ca sa folosesti Ubuntu. Odata instalat, ai foarte multe programe gratuite open source. Adica o comunitate se implica in spatele acelui program si totul va functiona perfect. Sunt bube, cineva le repara peste noapte.

Imediat ce ai instalat Ubuntu, nu mai trebuie sa cauti drivere sau aplicatii, deoarece este incorporat LibreOffice, un program in care ai aplicatii de scris texte, pentru calcul tabelar, prezentari cu slide-uri etc.

Daca vrei sa intri pe Internet, si pe Ubuntu ai Firefox sau Chrome, dar nu ai Internet Explorer.

In spatele acestei comunitati, fiecare incearca sa vina cu propria versiune de Ubuntu.

Una dintre cele mai populare versiuni se numeste EDUBUNTU. Daca ai deja Ubuntu instalat, iti poti descarca automat 70 de aplicatii gratuite si legale pe deasupra.

Exista variante de Ubuntu inclusiv pentru crestini. Ubuntu Christian Editioninclude o varianta complexa a Bibliei, o harta a bisericilor de pe planeta si multe alte informatii pentru utilizatorii de calculator care vor sa fie aproape de religie.

La celalalt capat, exista si o varianta pentru satanisti, Ubuntu Satan Edition.

Ubuntu poate fi rulat chiar de pe un stick.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO