Elon Musk plănuiește să construiască un oraș cu 1 milion de oameni pe Marte. Când ar putea avea loc premiera

Ultima actualizare: 24-10-2020 14:14
elon musk
Getty

Elon Musk are un plan ambițios de a construi un oraș cu un milion de oameni pe Marte și consideră că sateliții Starlink ai SpaceX vor juca un rol cheie în misiune.

Președintele companiei și Gwynee Shotwell, președintele și directorul operațional al SpaceX, au împărtășit recent detalii despre aducerea acestei tehnologii pe Planeta Roșie, transmite Daily Mail.

„Odată ce vom duce oamenii pe Marte, vor avea nevoie de o capacitate de comunicare”, spunea Shotwell.

Nu numai că sateliții vor transmite internet către cei care trăiesc pe Marte, dar echipa va acționa ca o punte pentru comunicarea planetei cu Pământul.

De asemenea, Shotwell a menționat că acest lucru nu va pune Pământul pe plan secund, ci că este o soluție pentru oameni, în cazul unui dezastru care ar afecta planeta.

„Elon a fondat această companie cu scopul de a construi o capacitate de transport spațial, care să permită oamenilor să se mute pe alte planete. Îmi amintesc când l-am intervievat pe Elon în 2002 și avea un obiectiv atât de ambițios. Suna absolut nebunesc. Acum, aproape 20 de ani mai târziu, nu pare, de fapt atât, de nebunesc. Ei bine, cel puțin nu pentru cei din interior”, spune Shotwell în interviu.

În ianuarie anul trecut, el își propunea să plaseze un milion de oameni pe Planeta Roșie până în 2050. Planifica trei zboruri pe zi sau 1.000 de zboruri pe an, cu câte 100 de persoane pentru fiecare.

Și în 2017, Musk a avut ideea de a trimite două nave de marfă pe Marte în 2022, urmate de alte patru nave, două cu marfă și două cu coloniști umani în 2024.

Musk a sugerat că această acțiune va fi „dificilă” și vor exista o serie de pericole cu care se vor confrunta coloniștii.

„Vreau să subliniez că acesta este un lucru foarte greu, periculos și dificil. Nu este pentru cei slabi de inimă. Va fi dur, dar destul de glorios dacă va funcționa", a mai adăugat Musk.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO