Cât costă „bona digitală”. Părinții primesc alerte pe telefon despre starea copilului
Într-un secol dominat de tehnologie, tot mai mulţi părinţi apelează la aparate inteligente care îi ajută în creșterea copilului.
Aşa au apărut: bona digitală, care trimite alerte pe telefon când bebeluşul plânge sau ursuleţul care imită bătăile inimii mamei ori ploaia, iar cel mic se linişteşte. Fiţi însă precauţi. Medicii avertizează că prea multe dispozitive în copilărie pot duce la izolare și inadaptare socială mai târziu.
„Nişte scaune care cresc odată cu copilul. Poate fi folosit de la naştere până undeva spre 8 ani, timp în care se transformă uşor - uşor într-un scaun de bar."
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pentru astfel de obiecte inteligente cu un design aparte părinții scot din buzunar de la două mii până la 13.000 de lei.
Mamă: „Eu am luat deja căruciorul. Am dat între 3.000 şi 3.500 lei cu toate accesoriile.”
Reporter: „Este o investiție bună?”
Mamă: „Eu aşa cred, sper şi copilul să zică că aşa e."
Iolanda este însărcinată în luna a cincea și îşi caută deja ajutoare.
Iolanda: „Aş cumpăra o bonă digitală. Este de ajutor şi aş înveşti într-un astfel de gadget."
Cu ajutorul bonei digitale, puteți urmări de la distanţă ce face copilul dumneavoastră direct pe monitorul mobil, iar dacă plânge ori este neliniștit sistemul transmite alerte pe telefonul mobil. În plus, poate spune poveşti înregistrate cu propria voce și proiectează și steluțe pe tavan.
Un asemenea gadget costă 1.300 lei.
Cu un buget mai mic puteți cumpăra ursuleţul care emite cinci sunete diferite pentru un somn liniştit.
Alice Mitu, antreprenor: „Are un senzor special care simte când bebe vrea să se trească şi atunci se declanşează aşa numitele sunete albe: cum ar fi sunetul scos de aspirator, de foehn sau ale bătaii inimii mamei.”
Avertismentul psihologilor
Chiar dacă tehnologia stimulează dezvoltarea copilului, nu ar trebui să înlocuiască interacțiunea cu părintele.
Dr. Andrei Anastasiu, medic primar medicină de familie: „Absența mamei duce la nişte tulburări de comportament, lipsa părintelui în camera lui, faptul că nu îi aude vocea, că nu îi simte mirosul, că nu aude sunetele cu care trebuie să se obişnuiască îi afectează dezvoltarea şi comportamentul pe termen lung. Poate deveni intreovertit, retras. "
Andreea Sandu, psiholog: „Uneori, aceste lucruri mă pot salva pe mine de o intervenţie de care nu am timp şi se transformă în nişte obiecte de decor, pentru că nu se linişteşte atunci când porneşte muzica de la acest device."
Aceiași specialiști spun că atunci când părinții aleg, totuşi, astfel de dispozitive să fie atenți și la calitatea lor. Sunt sfătuiţi să le evite mai ales pe cele din plastic sau pe cele cu baterii care pot conţine substanţe nocive.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!