Aplicatiile pentru telefon care va pot face viata mai usoara daca plecati in vacanta cu masina
Daca va pregatiti sa plecati in vacanta cu masina, nu uitati de asigurare, bani de vigneta si de cele cateva aplicatii care va pot face viata mai usoara pe drum.
Aveti de acum in telefon harti de navigatie dedicate, care va ghideaza catre orice destinatie. Tot de pe mobil puteti sa aflati in timp real unde sunt accidente ori ambuteiaje.
Inainte de orice verificati pe forumuri parerile oamenilor care au fost deja in tara aleasa de dumneavoastra. Pana la urma nicio aplicatie nu va spune exact care este cel mai bun drum.
Alegeri 2024
20:17
Ludovic Orban se retrage din cursa prezidențială și își anunță susținerea pentru Elena Lasconi. Reacția candidatei USR
19:41
Nicuşor Dan: Ar fi bine să rămână un singur candidat al partidelor de dreapta la prezidenţiale
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
Pe viamichelin.com gasiti gratuit rute catre orice destinatie, costurile pentru combustibil si taxele de drum. Toate aceste informatii pot fi scoase la o simpla imprimanta.
Aproape toti producatorii de GPS-uri dedicate fac acum aplicatii si pentru mobile. Asa ca pe ecranul smartphone-ului aveti toata harta Europei si cel mai important, benzinariile, restaurantele si hotelurile de care veti avea nevoie in calatorie.
iGo si Navigon costa cateva zeci de euro, in functie de cate harti aveti nevoie. Sygic este gratuit in primele 7 zile, iar o licenta permanenta pentru estul Europei costa 33 de euro. Toate sunt aplicatii GPS pentru smartphone, care pot fi utile in calatorie.
Daca ati stabilit deja traseul, aveti nevoie si de o aplicatie care sa va zica in timp real unde sunt probleme. Se numeste Waze si va arata pe ce portiuni se circula bara la bara, unde sunt radare, accidente ori drumuri in reparatii.
O solutie ieftina sunt Google Maps sau hartile de la Apple, pentru care si la Waze aveti nevoie de conexiune permanenta la internet. Nu uitati sa intrebati si operatorul de telefonie mobila ce oferte de roaming are daca nu vreti sa va treziti cu facturi uriase la intoarcere.
La destinatie veti avea nevoie de aplicatii precum Tripomatic sau PocketGuide, ca sa vedeti ce merita sa vizitati. Wi-Fi Finder va spune unde gasiti hot-spot-uri gratuite de internet.
Sfant ramane insa GPS-ul clasic. Desi costa mai mult de 100 de euro, nu are nevoie de internet, iar in fiecare an primiti gratuit harti noi.