Spitalul Judetean de Urgenta are de recuperat 900.00 de lei de la autorii unor accidente rutiere

23-11-2011 11:44

accident rutier orastie

Spitalul Judetean de Urgenta Hunedoara din Deva este parte civila in 914 de procese penale pentru a recupera cheltuielile medicale cu victimele accidentelor rutiere.

 

Juristul Spitalului Judetean de Urgenta Hunedoara din Deva, Iulia Bartan, a declarat, miercuri, ca autorii accidentelor rutiere nu platesc spitalizarea victimelor, iar unitatea medicala este nevoita sa se constituie parte civila in procesul penal pentru a recupera sumele in instantele de judecata.

"In momentul de fata suntem parte civila in 914 procese penale aflate pe rol si incercam sa recuperam serviciile medicale neachitate in cazul accidentelor de la autorii acestor evenimente rutiere", a precizat Iulia Bartan.

Datoria pe care cele 914 persoane o au catre Spitalul Judetean de Urgenta se ridica la 888.010,34 de lei, ceea ce inseamna ca fiecare are de achitat pentru spitalizarea victimelor, in medie, 971,6 lei.

"In general, in aceste cazuri se plateste cu mare intârziere sau chiar deloc. Cel mai usor se recupereaza banii de la persoanele care detin asigurari, in acest caz firma de asigurare fiind cea care achita suma. Pe unii reusim sa ii executam silit in baza unei sentinte definitive si irevocabile cu ajutorul unui executor care pune poprire pe salariile celor care ne datoreaza bani. Nu putem face nimic, insa daca datornicul nu are loc de munca si nici nu detine bunuri, in acest caz nu reusim sa recuperam nici macar comisionul executorului judecatoresc angajat sa puna in aplicare sentinta definitiva”, a mai declarat juristul Spitalului Judetean de Urgenta.

 

Sursa: People


VIDEO PROTVPLUS.RO