Rosalin, noua atractie in rezervatIa de zimbri din Tara Hategului. VIDEO

29-06-2013 23:51


Rosalin este cel mai mic zimbru din rezervatia amenajata in Tara Hategului. Puiul cantareste putin peste 30 de kilograme si este un mascul care la maturitate va atinge o tona.

A fost numit Rosalin pentru ca s-a nascut aproape de sarbatoarea de Rusalii. Chiar daca este inca plapand, puiul de zimbru e vesel si jucaus.

Rosalin isi urmeaza mama cu pasi timizi prin tarcul special amenajat pentru ei. Puiul nascut in captivitate este sanatos si pare sa nu stie ca toti vizitatorii sunt cu ochii pe el.

Mama lui Rosalin nu il scapa din ochi. Femela are peste 700 de kilograme, iar ingrijitorii s-au bucurat cand au vazut ca a ramas gestanta, in conditiile in care ea a mai adus pe lume un pui si anul trecut.

Petru Craciunescu, administratorul rezervatiei: "Este o raritate sa fete la un interval de un an distanta intre pui pentru ca ei se inmultesc din trei in trei ani".

Constantin Mihaila, medic veterinar: "Puiul este sanatos, l-am examinat chiar in a doua zi dupa ce a venit pe lume. Este bine si el si mama lui, mananca, e totul in regula, iar femela are instinctul matern foarte dezvoltat".

Acum, in rezervatia de zimbri din Tara Hategului sunt unsprezece exemplare si ingrijitorii se gandesc sa extinda tarcurile. Spera sa obtina si fonduri europene pentru modernizarea intregii zone.

Radu Crisan, director al Directiei Silvice Hunedoara: "Vrem in perioada imediat urmatoare sa extindem suprafata pe care zimbrii vor sta".

O alta femela zimbru este gestanta si va aduce si ea pe lume un pui, luna viitoare.

VIDEO PROTVPLUS.RO