Cum va plati detinutul care a evadat de pe o plantatie de afine pentru saptamana de libertate

04-10-2013 10:53


detinut cautat, sandu Ioan, Hunedoara

 Tanarul inchis pentru furt in Penitenciarul Barcea Mare care a evadat in timp ce se afla la cules de afine si apoi a fost prins in judetul Timis, a fost condamnat de magistrati la inca un an de inchisoare.

 Saptamana petrecuta in libertate de Sandu Stan, tanarul evadat din penitenciar dupa ce fusese scos la cules de afine, il va costa prelungirea pedepsei cu inchisoarea, pe care acesta o ispasea.

„Inculpatul a fost condamnat la un an de inchisoare pentru evadare, la care se adauga cele 1280 de zile ramase din vechea condamnare a acestuia”, a declarat purtatorul de cuvant al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glaman.

Sentinta instantei nu este definitiva, impotriva ei putand fi declarat apel.

La mijlocul lunii august, Sandu Stan (21 de ani) a evadat, dupa ce a fost scos la cules de afine, in zona localitatii Orastie. El s-a ascuns de autoritati mai bine de o saptamana, dar a fost capturat in Timis. Tanarul le-a declarat politistilor ca a fugit din inchisoare, pentru ca avea datorii la colegii de celula. Trebuia sa le restituie tigari si s-a temut de repercursiuni. Sandu Stan ispasea o pedeapsa cu inchisoarea de 4 ani si 9 luni in regim semideschis in cadrul Penitenciarului Barcea Mare, pentru comiterea unei infractiuni de furt calificat.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO