iLike IT: Test 4G pe lacul Floreasca, in direct la Stirile ProTV

Ultima actualizare: 04-11-2012 10:37

Internetul si tehnologia ies azi la o plimbare cu barca pe lacurile inghetate ale Bucurestilor. George Buhnici pune pentru prima data la incercare tehnologia 4G intr-un test.

 

Pe Lacul Floreasca din Bucuresti nu am venit la pescuit, ci pentru ca vrem sa va convingem ca nu ne leaga nici un cablu de mal.

Facem primele teste cu PROTV prin 4G. Adica o sa ne uitam la Stirile ProTV, in direct, HD. Semnalul o sa il luam din internet fara fir insa nu WiFi. Cei care au plasme acasa stiu ca pentru televiziunea de intalta definitie sau internet de mare viteza aveti nevoie de antena de satelit sau un cablu care intra in casa. Spuneti adio gaurilor si firelor pentru ca in curand vom folosit astfel de stick-uri 4G si o sa ne conectam la internet de mare viteza fara nici un fir. Diferenta promisa este o viteza mult mai mare.

Care este secretul din spatele acestei tehnologii care isi face intrarea in tara noastra, va spunem in reportajul care urmeaza dupa care revenim cu masuratori de viteza in direct.
4G este denumirea data generatiei a patra de tehnologii mobile.

Primul operator de telefonie mobila din Romania care a facut teste cu reteaua 4G prin tehnologie LTE este Orange. In Bucuresti exista in acest moment 4 antene functionale de test, printre care si cea folosita de noi in experimentul ProTV HD 4G.

Vitezele masurate in aceasta faza au ajuns pana la 80 Mbps, suficient pentru a viziona in acelasi timp imagini VIDEO de pe internet, in direct, din mai multe surse.

Toti ceilalti operatori de telefonie de la noi si-au aratat intentia de a introduce aceasta tehnologie, de indata ce statul va scoate la licitatie licentele pentru aceste frecvente. Conform autoritatilor, acestea vor fi scoase la licitatie in 2012, iar primele orase conectate la 4G vor aparea in 2013.

Ce inseamna asta tehnologia 4G?

4G este mostenitorul retelelor mobile de 2G si 3G pe care le folosim acum pentru a comunica si conecta la internet. Vorbim despre apeluri telefonice, email-uri, acces la internet sau chiar navigare GPS. 4G le face pe toate acestea mai repede si mai bine. Mult mai bine. Este ca si cum ati trece de la cablul de telefon si conectarea prin modem la mufa de internet rapid. In esenta vorbim despre doua tipuri de tehnologii 4G. Wimax si LTE. Operatorii nostri se uita deja cu atentie la ultima varianta care este si cea mai folosita in Statele Unite sau Vestul Europei.

Dar ce poate face mai exact 4G pentru dumneavoastra? Ofera acces rapid la internet, televiziune mobila de inalta definitie si jocuri in retea ca si cum ai folosi inca un calculator clasic legat cu cablu la retea. Acum toate acestea vor fi accesate de oriunde exista semnal 4G. Si din oras dar si in creierii muntilor.

Viitorul vine repede catre noi, iar in perioada urmatoare incepe competitia dintre operatori care se vor bate sa fie primii care ofera iconita 4G pe mobile, tablete sau calculatoare.

4G este o tehnologie care promite sa schimbe felul in care ne conectam la internet, unii cu altii dar si obiectele pe care le vom folosi. Internetul electronicelor va conecta automobilele intre ele si la service, cuptorul la calculator sau frigiderul la telefonul nostru mobil.

Am revenit in barca si vom face masuratori in direct. Am lasat pornita emisia ProTV HD prin 4G, sunt conectat si pe Skype si o sa deschidem pagina speedtest pentru masuratori.
Acestea sunt veritabile recorduri...

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!