Acord intre Grecia si Uniunea Europeana. Programul de asistenta financiara a fost prelungit

Ultima actualizare: 23-02-2015 07:03

Acord la Bruxelles, intre oficialii greci si ministrii de Finante din zona euro. Programul de asistenta financiara a fost prelungit cu patru luni.

Un oficial de la Bruxelles a anuntat vineri seara ca s-a decis prelungirea acordului de salvare cu 4 luni, informeaza Reuters. Acest acord inlatura pentru moment riscul de intrare a Greciei in incapacitate de plata luna viitoare si o eventuala iesire din zona euro.

Ministrii Finantelor din Grecia si Germania s-au intalnit vineri la Bruxelles cu directorul FMI, Christine Lagarde si cu presedintele Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, pentru discutii privind situatia Greciei inainte de reuniunea oficiala a membrilor Eurogroup de vineri seara.

Programul de finantare pe care Grecia l-a semnat in 2010 cu Troica creditorilor, in valoare de 240 miliarde de euro, expira la finele lunii februarie. In lipsa unei intelegeri pentru prelungirea acordului, Grecia ar putea intra in incapacitate de plata pana la finele lunii martie si ar putea parasi zona euro.

Datoria totala a Greciei se ridica in prezent la 323 miliarde de euro, dintre care doua treimi catre statele din zona euro, 10% catre FMI si 6% catre BCE, potrivit BBC, care citeaza site-ul Open Europe. Germania detine circa 80 miliarde de euro din datoria Greciei.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO