Una din zece masini vandute in Franta este o Dacie. Peste 3.000 de proprietari se intalnesc anual la un picnic urias

Ultima actualizare: 03-07-2014 07:13

Vanzarile de masini romanesti au crescut in Franta cu 30% de la inceputul anului, fata de aceeasi perioada a anului trecut. In plus, doua modele de la noi au ajuns in top 10 masini preferate de francezi.

Sunt atat de multi proprietari de masini romanesti, incat au format o comunitate care se aduna anual la un picnic urias organizat in Franta.

Una din zece masini vandute in Franta persoanelor fizice este de productie romaneasca. Asa ca atunci cand se organizeaza un picnic al proprietarilor de masini romanesti, la o prima strigare se aduna cel putin 3.000 de masini care vin din toate colturile Frantei, chiar daca vremea este proasta.

Jean Claude, un francez din Paris, ne prezinta mandru masina sa noua, de 14.000 de euro.

"Este o masina produsa in Romania. In luna decembrie. Are sase luni", a spus Jean Cleaude Lans.

Si nu este singurul francez incantat de masina sa romaneasca: "Are jante, nu este pentru saraci. Nu. Are ABS, are tot, are internet", a spus si Bruno Tarot.

__________________________________

TOP CELE MAI BINE VANDUTE MASINI IN FRANTA

1. Renault Clio
2. Peugeot 208
3. Citroen C3
4. Renault Captur
5. Peugeot 2008
6. Peugeot 308
7. Renault Scenic
8. Citroen C4
9. Dacia Sandero
10. Dacia Duster

Sursa: Asociatiei Constructorilor de Masini din Franta

__________________________________

Chiar daca expertii auto din Franta au depistat cateva neajunsuri la modelele fabricate in Romania, ele sunt in top zece dupa vanzarile din acest an. Sunt masini simple si usor de intretinut, spun francezii.

"Ecranul GPS-ului este prea jos, scaunul este prea dur. In timpul unei calatorii lungi este mai putin confortabil. Multi oameni isi fac intretinerea singuri. Schimbarea filtrelor, schimbul de ulei sunt operatiuni simple", a spus Olivier Duhautou, expert in doemniu.

"Primul model in topul preferintelor este Sandero, pe locul doi este Duster. Apoi Lodgy, Logan MCV", a dezvaluit Alain Lehmann, director Dacia Franta .

Vanzarile in crestere au creat si o adevarata comunitate a proprietarilor. Aproape 15.000 de soferi s-au adunat in acest weekend langa domeniul Courson, la 30 de kilometri de Paris, pentru picnicul anual al proprietarilor de masini produse in Romania.

Meniurile standard ale unei iesiri la iarba verde in Franta, tara care practic a inventat picnicul, nu contin mici sau ceafa de porc. Gasim, de pilda, salata si doua baghete. De altfel, activitatile preferate de francezi sunt niste jocuri foarte vechi, de pe vremea lui Napoleon.

Iar muzica nu a rasunat din boxele masinilor, asa cum se intampla la noi, ci de pe scena, unde a fost organizat un concert de jazz si reggae.

In total, in Franta, a treia piata din Europa dupa vanzarile de masini, sunt mai bine de 600.000 de Dacii. In trei ani numarul lor va depasi un milion.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO