Titeiul si cerealele, materiile prime cu cele mai mari cresteri de preturi


Ultimul update: Sambata 27 Octombrie 2012 01:47
Sursa: Bloomberg
Data publicarii: Miercuri 23 Martie 2011 23:58
Categorie: Stiri Economice
grau

Titeiul si cerealele vor fi materiile prime cu cele mai mari cresteri de preturi in acest an, in conditiile in care investitorii anticipeaza probleme de aprovizionare, potrivit unui sondaj realizat de Barclays Capital.

Astfel, 28% din cei peste 100 de investitori intervievati in luna martie considera ca pretul petrolului va inregistra in acest an cea mai mare crestere, urmat de cel al porumbului si al graului.

Aurul, al carui pret a avansat anul trecut cu 30%, ar putea "sa isi piarda stralucirea" si sa aiba cea mai slaba evolutie, dupa gazele naturale.

"Exista motive serioase pentru retragerea plasamentelor in aur. Riscurile reale sunt conditiile meteorologice nefavorabile si pretul mare al alimentelor. Iata de ce petrolul si cerealele sunt in fruntea listei", a declarat Kevin Norrish, director la Barclays.

Standard&Poor’s GSCI Spot Index pentru 24 de materii prime a urcat anul trecut cu 20%, sustinut de bumbac, argint si cafeaua arabica. In acest an, indicele a avansat cu 14%, cele mai mari cresteri fiind inregistrate de bumbac, petrol si argint.

Preturile alimentelor au crescut la un nivel record luna trecuta, potrivit Natiunilor Unite.

Sursa: Bloomberg Pro TV

Tags: scumpiri, cereale,

Romania a avut in februarie cea mai ridicata inflatie anualizata din UE
Preturile la carburanti au explodat si la americani. Cum reduc costurile
Tabara despre cresterea pretului la cartof: Rezultat al importului fara cap
VIDEO PROTVPLUS.RO