Surse: Compania rusa Mechel va inchide combinatul Otelul Rosu

Ultima actualizare: 23-10-2012 04:43
Combiatul Otelul Rosu

Producatorul rus de otel Mechel va inchide in luna octombrie combinatul Ductil Steel Otelu Rosu pe termen nedefinit, acesta fiind activul cu cel mai mari sanse sa fie scos la vanzare.

Declaratia a fost facuta pe surse de la Mechel Romania, pentru portalul Platts, parte a grupului McGraw-Hill.

Angajatii de la Otelu Rosu vor fi pastrati fara a se confrunta cu perspectiva concedierilor, spre deosebire de personalul de la combinatul detinut de Mechel la Campia Turzii.

Ductil Steel Otelu Rosu are aproximativ 500 de anagajati. Inchiderea Ductil Steel Otelu Rosu este motivata de scaderea cererii in Europa si numarul redus de comenzi primite.

Combinatul va ramane inchis pe termen nedefinit si va fi repornit doar la imbunatatirea conditiilor din piata, a spus sursa citata.

Otelu Rosu a oprit achizitiile de deseuri feroase in septembrie, au declarat dealeri locali pentru Platts. Sursele Platts afirma ca este implementat un plan care prevedea inchiderea permanenta a combinatului din ianuarie 2013, intrucat Otelu Rosu este activul Mechel cu cele mai mari sanse de a fi scos la vanzare.

Mechel a refuzat sa comenteze subiectul. Un reprezentant al Mechel a declarat, insa, ca grupul isi consolideaza productia de otel brut din Romania la combinatul de la Targoviste, care lucreaza la capacitate maxima.

Mechel a redus in ultima perioada productia si forta de munca la Campia Turzii, din cauza cererii reduse pentru produsele combinatului.

Mechel Campia Turzii a inceput, in luna iunie, disponibilizarea colectiva a 800 de angajati, in trei etape, procesul urmand sa se incheie in septembrie.

Astfel, la Mechel Campia Turzii ar urma sa mai ramana doar 238 din cei 1.050 de angajati.

Premierul Victor Ponta i-a cerut, miercuri, ministrului Economiei sa verifice rapid daca Mechel si-a respectat angajamentele la combinatul de la Campia Turzii, ministrul delegat Liviu Pop anuntand insa deja, vinerea trecuta, ca a fost verificat contractul de privatizare, iar concluzia este ca acesta a fost respectat.

Contractul de privatizare a combinatului de la Campia Turzii a fost incheiat in 2003. Sindicatul de la Mechel Campia Turzii i-a cerut premierului Victor Ponta, intr-o scrisoare, ca prin intermediul institutiilor statului sa monitorizeze activitatea combinatului si sa stopeze taierea si instrainarea utilajelor, pentru evitarea inchiderii acestuia.

Directorul financiar al Mechel, Stanislav Ploschenko, a declarat in mai, intr-un interviu pentru Bloomberg, ca profitabilitatea scazuta a combinatelor siderurgice detinute de Mechel in Romania le face candidate pentru o posibila vanzare, adaugand insa ca nu poate confirma vanzarea acestor operatiuni.

Grupul rus a intrat pe piata romaneasca in 2002 si detine combinatele Mechel Campia Turzii, Mechel Targoviste, Ductil Steel Otelu Rosu, Ductil Steel Buzau, Laminorul Braila si Mechel Reparatii Targoviste.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO