Sala de fitness sau salon de coafura la tine la... serviciu. Afacerile care au inflorit in "turnurile" corporatistilor
Daca nu are corporatistul timp sa mearga la sala de sport, la un salon de cosmetica, sau la spalatorie, vin furnizorii de servicii la birou.
Vorbim de un fenomen tot mai intalnit pe masura ce apar cladiri cu zeci de etaje, in care trudesc mii de oameni, dornici sa aiba relaxare si ajutor la indemana.
Consultantii in imobiliare spun ca in turnurile de birouri sunt in curs de amenajare inclusiv gradinite saloane de coafura si de fitness.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Cheful de munca trece prin stomac, au observat sefii marilor companii multinationale din intreaga tara. Asa ca acolo unde s-au dezvoltat cladiri de birouri au aparut imediat restaurante, cafenele si bistrouri.
In cele 3 mari zone de business ale Capitalei - Pipera, Piata Victoriei si Piata Unirii - lucreaza peste 400 de mii de angajati ai corporatiilor. Oameni care stau la birou de la 9 dimineata pana la 6 seara. Asadar, petrec mai mult timp in acest mediu decat cu familiile lor. Si sunt angajatori care ofera, pe langa un spetiu vesel si confortabil, si acces rapid la anumite servicii.
Raluca nu poate lucra fara cele 3 cappuccino pe zi, pe care le cumpara de la 12 etaje distanta.
Raluca: "Sunt project manager aici in cladire. Cobor foarte des la cafea. Probabil mai des decat ar trebui. Suntem cumva prinsi in capcana aici, pentru ca este foarte la indemana."
Calin spune si el ca pranzul luat intr-un restaurant din aceeasi cladire nu este pierdere de vreme, ci dimpotriva un avantaj in negocierea contractelor.
Calin Patras, account manager: "Cele mai multe lucruri se intampla chiar aici. Mediul ajuta foarte mult, pentru ca oamenii sunt mai degajati. Decat sa stai intr-o sala de sedinte si sa fii constrans de termene si de sedinte care urmeaza."
Piata serviciilor s-a extins acolo unde sunt multi angajati. Dovada ca intr-una dintre cele mai mari cladiri de birouri se amenajeaza un salon de cosmetica.
Iar la parterul unui alt turn din Capitala s-au deschis pe rand o spalatorie, o gradinita, un cabinet de nutritie si o sala de fitness.
Cei care trudesc deasupra sunt oricand bineveniti, desi tarifele se raporteaza la un salariu corporatist, adica de la 3000 de lei in sus.
Mirela Raicu, partener firma consultanta: "Este adevarat ca sunt servicii care vizeaza aceasta nisa de clienti, dar preturile sunt adecvate tipului de servicii si nu neaparat chiriei platite."
In momentul de fata un milion si jumatate de romani lucreaza in firme care au peste 100 de angajati.