Politico: Teodorovici ar fi încercat să amâne adoptarea listei UE a paradisurilor fiscale

Ultima actualizare: 13-03-2019 11:37
Eugen Teodorovici
Agerpres

Uniunea Europeană a adoptat marţi o listă neagră a paradisurilor fiscale care include 15 state. 

Nouă variantă a listei paradisurilor fiscale aduoptată de miniştrii de Finanţe din ţările UE conţine 15 state, de trei ori mai multe decât prima variantă. În listă au fost adăugate Aruba, Barbados, Belize, Bermuda, Dominica, Fiji, Insulele Marshall, Oman, Emiratele Arabe Unite şi Vanuatu.

Potrivit Politico.eu, ministrul Eugen Teodorovici, care a prezidat reuniunea ECOFIN unde a fost adoptată lista, a declarat înaintea reuniunii că decizia va fi cel mai probabil amânată pentru luna mai, Declaraţia sa ar fi produs confuzie printre miniştri, au declarat oficiali europeni pentru Politico.

ECOFIN ar fi agreat încă de luni lista iar planul era ca aceasta să fie dezvăluită marţi. În timpul discuţiilor, ce au avut loc cu uşile închise, Teodorovici a rămas "complet izolat", a spus un oficial. Chiar şi comisarul european pentru economie şi finanţe, Pierre Moscovici, a fost surprins de poziţia ministrului român, potrivit aceleiaşi surse.

Senatorul liberal Florin Cîţu a postat miercuri dimineaţă un mesaj în care afirmă că ministrul român ar fi făcut lobby pentru Emiratele Arabe Unite.

Ţările de pe lista paradisurilor fiscale riscă sancţiuni din partea guvernelor UE şi restricţii privind fondurile europene şi cele provenind de la Banca Europeană de Dezvoltare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO