Paradisul masinilor second-hand, Germania, detronat de parcurile firmelor de leasing din Romania

Ultima actualizare: 04-10-2012 04:06

Nu mai e cazul sa mergeti in strainatate, daca vreti o masina second hand. Parcurile auto ale companiilor de leasing sunt pline cu masini recuperate de la clientii care n-au mai reusit sa-si plateasca ratele.

Si cum oferta depaseste cu mult cererea, preturile au intrat bine de tot la apa. Vanzatorii se lauda ca sunt mai mici decat cele din Germania sau Olanda. In plus, cine cumpara aceste automobile scapa si de taxa de prima inmatriculare.

In fiecare luna sute de romani sau firme nu-si mai pot plati ratele de leasing, asa ca masinile ajung in parcurile cu automobile recuperate.

Pentru ca au incasat deja o buna parte din valoare, firmele de leasing vand masinile cu preturi foarte bune, la care se mai pot obtine reduceri suplimentare de pana la 40%.

Astfel, un BMW cu doar un an vechime costa putin peste 20.000 de euro, iar un Mercedes clasa C din 2007 e de aproape trei ori mai ieftin la recuperari leasing decat pretul din catalog.

Printre cele mai ieftine autoturisme puse la vanzare se numara un Volkswagen Passat, la 8.500 de euro, cu 10.000 mai ieftin fata de un model nou.

De altfel, interesul pentru autoturisme noi a scazut mult. Oamenii isi fac atent calcule si se indreapta mai degraba spre second hand.

Recuperarea masinii nu e deloc floare la ureche pentru firmele de leasing.

Pana anul trecut, firmele de leasing vindeau autoturismele recuperate mai mult in strainatate decat in tara noastra. Acum situatia s-a schimbat: peste 70% din autoturisme ajung la clienti romani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO